home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Orvosmisszió Magyarkanizsán
2023.03.14.
LXXVIII. évf. 10. szám
Orvosmisszió Magyarkanizsán

Szűrővizsgálatokat tartottak a hétvégén Magyarkanizsán a magyarországi Katolikus Karitász Orvosmisszió munkatársai. Két nap alatt közel 200 gyermeket és felnőttet vizsgáltak meg a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Ady-épületében. 

–Kiértesítettük az iskolákat és az óvodákat, valamint a gyermekeken keresztül a szülőket is megszólítottuk. Emellett a Vöröskereszt aktivistáit, valamint a Karitász és a szociális központ dolgozóit kapcsoltuk be az akcióba – ismertette Bicskei Ibolya, a Magyarkanizsai Községi Tanács szociális és egészségvédelemmel megbízott tagja. – A gyerekek ortopédiai, szemészeti és fogorvosi vizsgálaton vehettek részt, a felnőtteknek EKG-re, vércukorszint és vérnyomás mérésre, illetve nőgyógyászati vizsgálatra volt lehetőségük.  

Kecskés László, a Katolikus Karitász Orvosmissziójának szervezője elmondta, 2017 óta járnak Kárpátaljára és a Délvidékre, közel 60 alkalommal szervezték meg eddig az Orvosmissziót. Kezdetben csak a gyerekeket várták, majd elkezdték a felnőttek szűrését is. Legfontosabb céljuk, hogy a határon túli magyar gyermekek egészséges felnőttekké váljanak, és ebben segítenek a lehetőségeikhez mérten.

A Katolikus Karitász Orvosmissziójának egy másik délvidéki akciójáról itt olvashatnak: ITT

Forrás: Magyarkanizsa Önkormányzatának hírszolgálata

Kapcsolódó cikkek
Bánáti Újság
Orvosmisszió Dél-Bánátban
2023.02.09.
LXXVIII. évf. 6. szám
A Katolikus Karitász Orvosmissziójának tagjai az idén is megkezdték áldozatos munkájukat, és először Dél-…
Bővebben
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..