home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Országos méreteket öltő szoborlopások
2020.09.12.
LXXV. évf. 37. szám
Országos méreteket öltő szoborlopások

Vajdasági Magyar Szövetség Városi Szervezetének Elnöksége mély felháborodással tapasztalta Kosztolányi Dezső mellszobrának színesfémtolvajok általi eltulajdonításának kísérletét. A helyszínen megállapítottak szerint a múlt éjszakai bűncselekmény elkövetését nem nemzeti türelmetlenség, hanem anyagi haszonszerzés motiválta.

Szerencsére a szobrot nem sikerült eltulajdonítani és nem is sérült, viszont a Községközi Műemlékvédelmi Intézet szakemberei azonnal elszállították és biztonságba helyezték a talapzat acélcsavarainak kicseréléséig, ami a szobor visszahelyezésének feltétele.

Felszólítjuk a rendőrséget, hogy derítse fel a bűncselekmény elkövetőit.

Az országos méreteket öltő szoborlopások jelensége miatt, a Vajdasági Magyar Szövetség indítványozza az összes köztéri szobor kamerával és riasztóval történő biztosítását, a maihoz hasonló esetek megelőzése érdekében.

A Vajdasági Magyar Szövetség Városi Szervezetének Elnöksége


Pannon RTV/Szalai Adrián

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..