home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Oroszország kilépne az Európa Tanácsból?
Összeállította: Talpai Lóránt
2015.02.04.
LXX. évf. 5. szám

Az orosz kormány fontolóra veszi az Európa Tanácsból való kilépés lehetőségét.

Mindez az ET-közgyűlés döntésének a következménye. Az Európa Tanács a legutóbbi ülésén ugyanis az orosz küldöttséget megfosztotta a szavazati jogától. Moszkva erre válaszolva minden hivatalos kapcsolatot megszakít a szervezettel. „Oroszország úgy döntött, hogy az év végéig nem vesz részt az Európa Tanács munkájában, és fontolóra veszi a kilépését a szervezetből, mivel a közgyűlés döntése értelmében az orosz küldöttség az áprilisi ülésszakon sem élhet a szavazati jogával” — jelentette be Alekszej Puskov, az Állami Duma külügyi bizottságának elnöke. Hozzátette, hogy Moszkva mindenfajta kapcsolatot megszakít a szervezettel, ezáltal annak képviselői és megfigyelői sem látogathatnak Oroszországba. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..