home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Orbán Viktor és Aleksandar Vučić Belgrádban tárgyalt
2023.03.26.
LXXVIII. évf. 12. szám
Orbán Viktor és Aleksandar Vučić Belgrádban tárgyalt

A szerb államfő Belgrádban fogadta a magyar miniszterelnököt, akit Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter is elkísért.

A találkozó témái között szerepelt Szerbia és a Nyugat-Balkán EU-integrációja, a folyamatosan fejlődő magyar-szerb kétoldalú kapcsolatok, valamint az orosz-ukrán háborúban a tűzszünet és a béketárgyalások elősegítésének lehetőségei.


Fotó: MTI

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter is tárgyalóasztalhoz ült Siniša Mali pénzügyminiszterrel.

Magyarország és Szerbia között egy olyan stratégiai szövetség jött létre az elmúlt időszakban, amely segít abban, hogy a mostani rendkívüli kihívásokat eredményesebben tudjuk kezelni – jelentette ki Szijjártó Péter a belgrádi egyeztetéseket követően. Hozzátette, jelenleg három fő kihívással néz szembe a közép-európai országok többsége, a gazdasági, a biztonsági és az energiaellátási kihívással. A Szerbia és Magyarország közötti kereskedelmi forgalom tavaly csúcsot döntött, 6 milliárd eurós összeggel, emellett az energiaellátással kapcsolatos együttműködés is folytatódik Szerbiával – emelte ki Szijjártó Péter.

Forrás: Tanjug, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..