home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Orbán Viktor Szerbiába utazott
MTI
2019.04.14.
LXXIV. évf. 15. szám
Orbán Viktor Szerbiába utazott

Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke munkavacsorán fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt vasárnap este a szerb és a magyar kormány ötödik csúcstalálkozójának előestéjén, amelyet ezúttal a Vajdaságban, Szabadkán rendeznek meg.

Orbán Viktor és Aleksandar Vučić a két ország külügyminisztere, Szijjártó Péter és Ivica Dačić társaságában Palicson tárgyaltak.


Orbán Viktor miniszterelnök (jobbra) és Aleksandar Vučić szerb államfő (balra) munkavacsorája Palicson 2019. április 14-én (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Hétfő délelőtt Orbán Viktor és Ana Brnabić szerb kormányfő megbeszélésére kerül sor, és ezzel párhuzamosan a szakminiszterek is külön-külön tárgyalnak egymással. Ezt követi Magyarország és Szerbia kormányának együttes plenáris ülése, majd egyezmények aláírására kerül sor, többek között az infrastrukturális kapcsolatok fejlesztéséről, a Szeged-Szabadka vasútvonal korszerűsítéséről, az európai integráció területén való együttműködésről, a vízgazdálkodási és a védelmi együttműködésről valamint a szerb rendvédelmi szerveknek biztosítandó technikai segítségnyújtásról.

A programot a magyar és a szerb miniszterelnök sajtótájékoztatója és közös ebéd zárja Szabadkán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..