home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Orbán: Várhatóan valamikor húsvét után indulhat a nyitás Magyarországon
Pannon RTV
2021.04.01.
LXXVI. évf. 13. szám
Orbán: Várhatóan valamikor húsvét után indulhat a nyitás Magyarországon

Minél gyorsabban oltunk, annál hamarabb csökken a megbetegedések és az elhunytak száma. Ezért fontos, hogy ne üljünk fel az oltásellenes hangoknak – jelentette ki Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.

A magyar közmédiának adott exkluzív interjúban hangsúlyozta: most minden erőt az oltásra kell összpontosítani. Hozzátette, várhatóan húsvét után meglesz a két és fél millió beoltott, ami lehetővé teszi, hogy elinduljon a lépcsőzetes újranyitás Magyarországon.

A magyar miniszterelnök az újranyitásról szólva azt mondta, nem szabad addig újranyitni az országot, amíg a 65 év felettiek nem kapták meg az oltást, a regisztrált 65 év fölöttiek beoltása pedig akkor fejeződik be, amikor körülbelül 2,5 millió ember már be lesz oltva. Orbán Viktor a műsorban arról is beszélt, hogy a brit vírusmutáns sokkal agresszívabb, mint a korábbi.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Tavasszal elég volt korlátozásokat bevezetni, és azzal meg lehetett állítani a fertőzést. Ez nem olyan vírus. Itt most már csak lassítani tudunk, ha korlátozunk. Egyetlen orvosság van, egyetlen módon tudjuk megállítani, nem egyszerűen csak lassítani, hanem megállítani, vagy megölni ezt a vírust, ez pedig az oltás.”

Arra a kérdésre, hogy több nyugati ország is tervezi a keleti vakcinák beszerzését, a magyar kormányfő úgy válaszolt: egészen biztos volt benne, hogy ez így fog történni. Mint mondta, novemberben már lehetett látni, hogy a nyugatról megrendelt vakcinák nem fognak időben megérkezni, miközben azt is látni lehetett, hogy Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, Izraelben és Szerbiában előrébb vannak az oltással, és előrébb is lesznek, mint Európa - fogalmazott Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök az újranyitásról részletesen is beszélt.

„Van egy népakarat, amit sikerült összegyűjteni, van egy meghatározott mennyiségű vakcina, orvosok, oltási terv és egy fertőzési szám. Ha ezeket mind összeadjuk, akkor szerintem az első lépés ez a 2,5 millió beoltottság meg lesz valamikor húsvét utánra, ki tudjuk nyitni az iskolákat, ki tudjuk nyitni a boltokat egy újfajta biztonsági rendszerrel, 10 négyzetméterenként majd egy vevő tartózkodhat, és aztán jöhet következő harmadik, negyedik lépés.”

Hozzátette, az újraindítás soron következő lépése előtt egy héttel tájékoztatást ad majd. Orbán Viktor úgy fogalmazott, a győzelem kapujában állunk, de most a szívünk még azokkal van, akik elvesztették családtagjaikat, barátaikat. Most értük imádkozunk. Közben készülünk arra, hogy visszakapjuk a derűs, boldog és reményteljes életünket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..