home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Online magyar-szerb konzultáció az energiahatékonyságról
MTI
2021.04.29.
LXXVI. évf. 17. szám
Online magyar-szerb konzultáció az energiahatékonyságról

A megújuló energiával és az energiahatékonysággal összefüggő tapasztalatokról egyeztetett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a szerb Bányászati és Energetikai Minisztérium államtitkáraival.

Az online találkozón elhangzott, hogy a megújulók területén Magyarországon gyors ütemű fejlődés látható, folyamatosan épülnek az új naperőművek, így Magyarország korábban is elérheti a 2030-ra célként kitűzött 6500 MW naperőművi kapacitást. A konzultáció aktualitását az adta, hogy a szerb törvényhozás április 21-én fogadta el a megújuló energiaforrásokról és az energiahatékonyságról szóló új törvényt az európai uniós jogharmonizációt szolgáló energetikai törvénycsomag részeként, így a végrehajtási rendeletek előkészítésénél fontos támpontként tekintenek a magyar tapasztalatokra. 

Szerbia 2040-re 40 százalékos megújuló energia részesedést tervez elérni a teljes energiafogyasztásban, amit 2050-ig 50 százalékra növelnének - olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közleményében. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..