home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Olvassunk újra!
Tóth Tibor
2023.06.05.
LXXVIII. évf. 22. szám
Olvassunk újra!

Hétfő délután több év szünet után újra megnyílt a könyvtár Királyhalmon. A Homokszem civil szervezet sikerrel szerepelt Szabadka városának kulturális pályázatán, melynek eredményeként tárulhatott ki a könyvtár kapuja a helyiek előtt. Az újranyitás ötletgazdája, Magosi Zsuzsanna, Szabadka segédpolgármestere volt.

Kókai Anasztázia, a Homokszem civil szervezet elnöke örömét fejezte ki a könyvtár újraindításával kapcsolatban.

–Megpróbálnánk a fiatalságot a könyvek közé csábítani, mert szeretnénk a figyelmüket elvonni a virtuális világról. Fontos, hogy a gyerekek könyvekből ismerjék meg a világot, ezáltal a képzeletüket is tudják fejleszteni, hiszen elképzelik mindazt, ami a könyvben le van írva, és nem kész képet kapnak maguk elé. Ezáltal a kreativitásuk is fejlődik, sőt még a logikus gondolkodást is pozitívan befolyásolja – emelte ki.

Kozma Adrienn, a szabadkai Városi Könyvtár igazgatója a kisebb fiókkönyvtárakat főleg a gyerekek szempontjából tartja fontosnak, hiszen ők azok, akiknek nehezebb bejutniuk a városba, a központi épületbe.

A könyvtárosi teendőket Pécs Blanka, a királyhalmi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület kulturális felelőse, korábbi elnöke, a helybeli általános iskola magyar nyelv és irodalom szakos tanára látja el.

–Minden hónapban szeretnénk vendéget hívni, könyvbemutatókat, játékos foglalkozásokat szervezni. Ma Sutus Magdolna, meseterapeuta egy mesét dolgoz fel a gyerekekkel. A mesének üzenete van, ezért a gyerekek belépőként egy-egy mesefigurát hoztak, és erre kerül rá az üzenet, amit ők a mesétől kaptak. Az üzenetek a héliummal töltött lufikra kerülnek, és amikor a gyerekek betérnek a könyvtárba, találkoznak ezzel a kedves üzenettel – mondta.

A helyi közösség épületében lévő könyvtár hétfőn délutánonként várja az olvasni vágyó gyerekeket és felnőtteket.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..