home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Olvasd magad nyertesre!
Bíró Tímea
2021.02.01.
LXXVI. évf. 4. szám
Olvasd magad nyertesre!

A Szabadkai Városi Könyvtár az idén tizenharmadik alkalommal szervezi meg a Kalandozás Könyvországban elnevezésű olvasás-népszerűsítő nyereményjátékot, melynek az a célja, hogy visszavezesse a gyerekeket a könyvek világához.

Mint minden évben, az idén is három nyelven (magyar, szerb, horvát) folyik a vetélkedő. Ennek kapcsán a könyvtár gyermekosztályának munkatársai ma sajtótájékoztatót tartottak, melyen elmondták, hogy a nyereményjátékban azok a gyerekek vehetnek részt, akik tagjai a Szabadkai Városi Könyvtárnak. Ha még nem tagosodtak be, a verseny idején ezt 300 dináros áron tehetik meg a 800 dinár helyett.

A nyereményjáték februárban és márciusban tart, témája pedig a fa. A kvíz idei mottója Jovan Jovanović Zmaj verséből származik:

Hol csak alkalmat találsz rá,

Egy egy fát elültess

A résztvevőknek — miután elolvasták a könyvtár honlapján (www.subiblioteka.rs) ajánlott könyveket és megnézték a megadott linkeket, melyek fával kapcsolatos érdekességeket, információkat tartalmaznak — ki kell tölteniük egy online kérdőívet, melyet szintén a könyvtár honlapján érhetnek el. A kitöltött kérdőíveket március 31-éig kell beküldeni. Minden helyesen kitöltött kérdőív részt vesz a sorsoláson, melyet 2021. április 2-án bonyolítanak le a nemzetközi gyermekkönyvnap alkalmából.

A szervezők elmondták, hogy a számtalan értékes nyeremény mellett a fődíj az idei évben is egy kerékpár lesz.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..