home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Olvasással a a csillagokig nemzet(közi)i verseny
2022.05.05.
LXXVII. évf. 18. szám
Olvasással a a csillagokig nemzet(közi)i verseny

Ismét virtuálisan kerül megrendezésre 2022. május 5-én (csütörtökön) és május 6-án (pénteken) az általános iskolások Olvasással a csillagokig  versenyének utolsó (nemzetközi) fordulója. A középiskolások versenye 2022. május 9-én (hétfőn) lesz megtartva. Az olvasást és kreativitást ösztönző projekt szervezője a Muraközi Könyvtárak Hálózata, Szabadkán pedig a Szabadkai Városi Könyvtár valósítja meg a Hrvatska riječ Kiadóval együttműködve.

A verseny első napján az előző szinten a legjobb helyezést elért két háromfős csapat, a Matko Vuković Általános Iskola tanulói versenyeznek a többi horvátországi csapattal (Andrija Matković, Valentin Čović, Lea Vojnić Purčar, Lea Vojnić, Ivona Stantić és Iva Francisković). Másnap Sara Dulić, a györgyéni Vladimir Nazor Általános Iskola tanulója és Anđela Kutuzov, a Matko Vuković Általános Iskola tanulója vesz részt saját plakátjaik virtuális bemutatóján a kreatív munka kategóriában. Hétfőn a középiskolások, köztük a szabadkai Politechnikai Iskola diákjai (Justina Loghin, Dario Bošnjak és Izabela Tot) folytatják a versenyt. Tudáspróbát írnak, majd következik a verseny második része, amikor a szintén a Politechnikai Iskola tanulója (Marin Vukov) a plakátját mutatja be a bizottságnak.

Az általános- és középiskolásoknak szóló Olvasással a csillagokig verseny idei témája a Könyv és film volt, a diákoknak három könyvet kellett elolvasniuk és az azonos című filmeket megnézniük.

Ezel a háromnapos versennyel zárul az olvasást és kreativitást ösztönző Olvasás a csillagokig projekt az általános- és középiskolások számára a 2021/22-es tanévben, melyen a szabadkai, kiboszniai, tavankúti és györgyéni horvát nyelvű oktatásban részesülő diákok is részt vettek.

Fényképezte: Szalai Attila

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..