home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
„Olvasási Hálózat“ verseny középiskolások részére regionális fordulójának eredményei
2022.03.17.
LXXVII. évf. 11. szám
„Olvasási Hálózat“ verseny középiskolások részére regionális fordulójának eredményei

Az „Olvasási Hálózat“ körzeti olvasási és kreativitásfejlesztő verseny második,  regionális fordulójában a 14  tesztet kitöltő szabadkai középiskolás és a két multimediális munkát készítő diák közül 9-en jutottak tovább a döntő, nemzeti szintű versenyre.

Ezek: Matija Ivković Ivandekić, Marko Cvijetić, Iva Ivković Ivandekić, Lucija Ivković Ivandekić, Mihaela Dulić és Lucia Mamužić a szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumból, valamint Jana Mihajlović, Božana Vujačič és Josipa Horvacki az Egészségügyi Középiskolából. Ezek a diákok minimum 45 pontot értek el, azaz legalább 75%-ban válaszoltak helyesen, ami feltétel volt a továbbjutáshoz. A verseny döntőjét ebben az iskolaévben 2022. május 13-ra tervezik, amikor online kérdőívet fognak kitölteni a diákok a három kötelező olvasmánnyal kapcsolatosan, amelyeket a verseny témájával összhangban, A kortárs horvát írók hálójában,  határoztak meg. Ezek Jerko Mihaljević Putar i parizer”, Marina Vujčić „Susjed” és Jurica Pavičić „Crvena voda című könyvei.

Az „Olvasási Hálózat“ olvasási és kreativitásfejlesztő kvízt a Horvát Iskolakönyvtárak Hálózata szervezi, Szabadkán pedig a Szabadkai Városi Könyvtár valósítja meg a Hrvatska riječ ÚKV közreműködésével.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..