home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Oklevél a legjobb fiatal matematikusoknak
Kartali Róbert
2020.03.01.
LXXV. évf. 8. szám
Oklevél a legjobb fiatal matematikusoknak

Átadták Szabadka legjobb fiatal matematikusainak a városi versenyen elért eredményekért járó okleveleket. A városháza dísztermében az elismerést 105 diák vehette át, ők képviselik majd a várost a márciusban megrendezendő körzeti matematikaversenyen. Ezt az országos követi, melynek az eddigi években mindig volt szabadkai résztvevője is.

— Az előző évekhez képest az idén sajnos kevesebb általános iskolás vett részt a versenyen. Volt olyan év is, amikor akár 400 vagy még annál is több diák mérettette meg magát, az idén pedig csupán 300-an. A középiskolások mezőnyében 90 diák indult — nyilatkozta Ljubica Kiselički, a matematikaversenyek bizottságának elnöke. Mint mondta, a körzeti versenyre 120 diák jutott tovább, közülük 105 szabadkai, a többi pedig topolyai és kishegyesi.

A fiatal tehetségeket Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere is köszöntötte. Kiemelte, nagy öröm, hogy sok és kiváló tehetséges fiatal részesül kitüntetésben, ők mind Szabadka város büszkeségei. Mint mondta, a diákokban rejlő tehetség felismerése, illetve annak fejlesztése olyan nemes cél és feladat, amely példaértékű társadalmunk és közösségünk számára.

Az okleveleket Horvát Tímea alpolgármester, Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatással megbízott tagja, prof. dr. Nebojša Gvozdenović, a Szabadkai Matematikusok Társaságának elnöke, Ljubica Kiselički, a matematikaversenyek bizottságának elnöke és Radoslava Srđenović, a középiskolások versenye bizottságának elnöke adta át.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..