home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
O rezultatima republičkih i pokrajisnskih izbora
2023.12.19.
LXXVIII. évf. 50. szám
O rezultatima republičkih i pokrajisnskih izbora

Vojvođanski Mađari na izborima održanim 17-og decembra pokazali neviđeno jedinstvo i stav, i Savez vojvođanskih Mađara - SVM je ponovo dobio poverenje zajednice.

Ponosan sam što smo, uprkos teškoj tragediji koja nas je zadesila, uspeli da zadržimo svoju političku snagu kako u Beogradu, tako i u Novom Sadu-izjasnio se dr. Balint Pastor vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara.

Novi izborni rezultat SVM-a predstavlja izuzetan uspeh u implementaciji nacionalne politike i služi za primer Mađarima koji žive u državama na području Panonske nizije, potvrđujući zalaganja matične države u afirmaciji nacionalne politike - time bi se ukratko moglo sumirati ono što je rečeno na današnjem skupu Instituta za istraživanje nacionalne politike posvećenom oceni izbora u Srbiji.

Da podsetimo prema sadašnjem stanju SVM na republičkom nivou ima pravo na 6, a pokrajinskom nivou 9 poslaničkih mesta.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..