home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Nyolc megállapodást kötött a magyar és a szerb kormány Budapesten
Pannon RTV
2021.09.09.
LXXVI. évf. 36. szám
Nyolc megállapodást kötött a magyar és a szerb kormány Budapesten

A hatodik együttes ülés megállapodásait a Karmelita kolostorban írták alá. Itt találják a részleteket!

Magyarország Agrárminisztériuma és Szerbia Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztériuma részéről szándéknyilatkozatot írt alá a fiatal gazdák közötti együttműködésről Nagy István magyar agrárminiszter és Nikola Selaković szerb külügyminiszter.

Magyarország Innovációs és Technológiai Minisztériuma és Szerbia Gazdasági Minisztériuma részéről Palkovics László magyar tárcavezető és Anđelka Atanasković szerb gazdasági miniszter együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá.

Végrehajtási jegyzőkönyv született a két ország belügyminisztériuma között a közös határmenti járőrszolgálatról. Ezt Pintér Sándor magyar, és Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter látta el kézjegyével, emellett módszertani kézikönyv született a közös határmenti járőrszolgálatról szóló végrehajtási jegyzőkönyvben meghatározott feladatok egységes végrehajtásához.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A magyar és a szerb kormány közötti egyetértési megállapodás alapján a Szerb Köztársaság Európai Unióhoz való csatlakozási tárgyalásaihoz nyújtott szakértői támogatásról szóló 2020/2021-es évi munkakönyvet Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, valamint Jadranka Joksimović szerb európai integrációért felelős miniszter írta alá.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a szerb Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium közötti együttműködési szándéknyilatkozatot a Budapest és Belgrád közötti szárnyashajó vonal kialakítását célzó projektről Szijjártó Péter és Tomislav Momirović tárcavezetők írták alá.

Egyetértési megállapodás született a diplomáciai képzés területén a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium és a szerb Külügyminisztérium között, amelyet a két tárcavezető, Szijjártó Péter és Nikola Selaković láttak el kézjegyükkel.

A Magyarország Kormánya és a Szerb Köztársaság Kormánya közötti baráti kapcsolatokról és a stratégiai partnerségi együttműködésre vonatkozó szerződést Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Ana Brnabić szerb miniszterelnök látta el kézjegyével.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..