home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Nyolc érem Golubacon
Tóth Tibor
2020.09.11.
LXXV. évf. 37. szám
Nyolc érem Golubacon

Golubacon, a Dunán rendezték meg a Golubaci város elnevezésű regattát, melyet az országos bajnokság keretében is pontoztak. A versenyen 75 szerbiai vitorlázó vett részt, a Palicsi Vitorlásklub tagjai több mint tíz versenyzővel szálltak vízre.

Az érmek számát illetően jól teljesítettek Dejan Zakić versenyzői, hiszen három arany-, három ezüst- és két bronzéremmel zárták a hat futamból álló versenyt. A dobogó legfelső fokára Boja Krisztina (4.7-es hajóosztály — lányok, valamint 4.7-es osztály — összesített) és Molnár Bertalan (optimista hajóosztály — 12 éves korig) állhatott. Ezüstérmet Dario Bešić (4.7-es osztály — fiúk) és Nenad Zakić (optimista — fiúk, valamint optimista — összesített) nyert, bronzot pedig Dario Bešić (4.7-es — összesített) és Danilo Bešić (laser standard) szerzett. A Palicsi Vitorlásklub többi versenyzője (Szalai Máté, Aleksa Sretenović, Luka Sretenović, Sven Skenderović, Arnold Tamás, Kovács Roland, Kovács Róbert) is tisztességesen helytállt, és jó eredménnyel fejezte be a regattát.

Az eredményeknek köszönhetően nagy a valószínűsége, hogy a palicsi klubból néhány versenyző meghívást kap a válogatottba, és részt vehet az optimista, a laser standard és a laser radial hajóosztály 21 éven aluliak számára szervezett Európa-bajnokságán.

A Palicsi Vitorlásklub felvételei a versenyen és az éremosztáson készültek.


 Megvalósult a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..