home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Nyolc államtitkára lesz a VMSZ-nek
Pannon RTV
2022.10.21.
LXXVII. évf. 42. szám
Nyolc államtitkára lesz a VMSZ-nek

Folytatódik az együttműködés a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség között, a VMSZ a héten átadta a koalíciós megállapodási javaslatát az SZHP elnökének – hangsúlyozta Pásztor István, a VMSZ elnöke a Szabadkai Magyar Rádió vendégeként. Hozzátette, stratégiai meggyőződésük, hogy érdemesebb államtitkári szinten képviselni a magyarság érdekeit, hiszen több államtitkárral jobb munkát végezhetnek, mint például egy miniszterrel. A VMSZ-nek nyolc államtitkára lesz az új szerb kormányban, ami több, mint ahogyan eredetileg tervezték. A műsorban az is elhangzott, hogy a VMSZ nyolcadik államtitkára a beruházási minisztériumnál kap feladatokat.

Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádióban arról is beszámolt, hogy az Aleksandar Vučićtyal való tárgyalásán szó volt a palicsi beruházásokról is. A VMSZ elnöke ígéretet kapott, hogy az aquapark befejezéséhez szükséges pénzt, ami minimum 4 millió euró, biztosítani fogják a szerbiai költségvetésből, betervezik a büdzsé módosításakor.

A migrációról is egyeztettek, aminek az a lényege, hogy az illegális bevándorlókat még Szerbia déli határa előtt, Észak-Macedóniában meg kellene állítani. Ennek érdekében a szerb–észak-macedón határon is fel kellene épülnie egy határzárnak, kerítésnek, mely megakadályozhatná, hogy a migránsok belépjenek Szerbiába.

Fotó: Facebook/Szabadkai Magyar Rádió

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..