home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Nyitás helyett zárás
Talpai Lóránt
2021.02.11.
LXXVI. évf. 6. szám
Nyitás helyett zárás

Döntések a beutazási korlátozásokról — Sikeres rakétaelhárító teszt — Lemond tisztségéről az Amazon vezetője

Döntések a beutazási korlátozásokról

A következő héttől kizárólag három napnál nem régebbi negatív koronavírusteszt-eredmény felmutatásával lehet belépni Ausztriába. Február 6-ától pedig korlátozta a beutazást Svédország és Ciprus is. A német egészségügyi miniszter eközben másodszor is elismerte, hogy az orosz Szputnyik vakcina hatékony a vírus ellen. Az osztrák egészségügyi rendszer elérte kapacitása határát, és már nem bírja a rá nehezedő nyomást. A kormány további korlátozások bevezetésével próbálja feltartóztatni a járvány terjedését. A kabinet kötelezővé teszi a tesztelést, és regisztrációs kötelezettséget ír elő az országba érkezők számára. Az Ausztriába beutazóknak három napnál nem régebbi negatív eredményt kell felmutatniuk, az ingázóknak pedig a kötelező heti regisztráció mellett hét napon belüli PCR-teszt-eredményt. Az osztrák kancellár nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy további szigorításokat léptetnek életbe. Hasonló intézkedésről döntött Stockholm is. Svédországba február 6-ától kizárólag kétnaposnál nem régebbi negatív koronavírusteszttel utazhatnak be a külföldi állampolgárok.

 

Sikeres rakétaelhárító teszt

Kína sikeres földi rakétaelhárító tesztet hajtott végre — adta hírül a Global Times kínai lap a kínai védelmi minisztérium közlésére hivatkozva. A minisztérium közleményében hangsúlyozta: a védelmi célú technikai tesztet Kína határain belül végezték el, egyetlen országra sem irányult. A Global Times szerint 2010 óta ez volt az ötödik földi rakétaelhárító teszt, melyről Kína nyilvános tájékoztatást közölt, és a negyedik ezek közül, melynek során a ballisztikus rakétát a repülés középső, atmoszférán kívüli szakaszában hárították el. A lapnak nyilatkozó kínai katonai szakértő elmondta: a ballisztikus rakéták elhárítása szempontjából ez a repülési szakasz a legkritikusabb, a magas röppálya miatt. Az ilyen elhárítási műveletek célpontja jellemzően közép- vagy interkontinentális hatótávolságú ballisztikus rakéta. A szakértő rámutatott: a teszt sikere arra utal, hogy Kína rakétaelhárító rendszere ebben a kritikus fázisban is magas fejlettségi szintre ért, a sikeres elhárítások aránya és a rendszer megbízhatósága pedig jelentősen emelkedik.

 

Lemond tisztségéről az Amazon vezetője

Jeff Bezos még az idén lemond az általa alapított Amazon internetes kiskereskedelmi vállalat éléről, utódja Andy Jassy, az Amazon internetes szolgáltatásáért felelős Amazon Web Services (AWS) vezetője lesz — jelentették be. A tájékoztatás során nem jelöltek meg pontos dátumot, ám azt közölték, Jassy az ősszel veszi át Bezos helyét, aki az igazgatótanács elnöke lesz. Lemondását bejelentő közleményében Bezos a döntést azzal indokolta, hogy úgy látja, a cég most van a csúcson, így ez az időszak megfelelő az átszervezésekre. A közlemény kiemeli, hogy az Amazon már 1,3 millió embert foglalkoztat, több százmillió vásárlója van, és a világ egyik legsikeresebb cégének számít. A hírt az Amazon negyedéves pénzügyi beszámolójával együtt hozták nyilvánosságra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..