home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Nyitás Magyarország felé
(T. T.)
2013.03.20.
LXVIII. évf. 13. szám

A szabadkai körzeti ligában szereplő hajdújárási Vinogradar Labdarúgóklub a megyei első osztályú Bordány csapatával egy határon átívelő (IPA) pályázatot nyert, melynek nyitókonferenciájára a minap került sor Hajdújáráson. A projektum kedvezményezettje a Bordányi Sportkör, partnere a Vinogradar Labdarúgóklub.

Időtartama január elsejétől december 31-éig tart, összköltsége pedig 75 730 euró, amiből Bordány 39 880 euróban, a Vinogradar pedig 35 850 euróban részesül. A nyitókonferenciát követően az év végéig három közös edzőtáborozáson vesz részt a két klub ifjúsági és serdülő együttese, amiből kettő Bordányban, egy pedig Hajdújáráson kerül megrendezésre. Ezen edzőtáborok során felkészülési mérkőzéseket játszik a két csapat egymással, a serdülők és ifik számára tavasszal és ősszel 6-6 csapat — melyből 2-2 a vendégcsapat mindkét országból —, részvételével két mini bajnokságot rendeznek, ahol a serdülők mezőnyében egy lánycsapatnak is fel kell lépnie. A két klub felnőtt csapata négy alkalommal találkozik egymással olyan településeken, ahol nincs szervezett futball élet, így népszerűsítve a sportágat. Két workshopot is szerveznek, ahol a szerb és magyar szakemberek megosztják egymással tapasztalataikat. A záró konferenciát az év végén Bordányban tartják.
— A projekt keretében három edzőtáborra, két workshopra, két mini bajnokságra, két konferenciára, és összesen huszonnégy mérkőzésre kerül sor a serdülő, az ifjúsági és a felnőtt együttesek között. Emellett 8000 eurót fordíthatunk az öltözők felújítására, 4000 euróért minden igényt kielégítő fűnyírót vásárolunk, 2500 euró értékben locsoló berendezést veszünk, 2000 eurót szerelésre, mezekre, 1000 eurót pedig labdákra költünk – mondta Haskó István, a Vinogradar Labdarúgóklub elnöke.
A hajdújárási együttes a közeljövőben együttműködési megállapodást köt az NB II-es Szeged 2011 labdarúgóklubbal. A leendő megállapodás célja, hogy a tehetséges hajdújárási és környékbeli fiatalok később a Szeged 2011 csapatában folytathassák pályafutásukat. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..