home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Nyilvános vita a médiastratégiáról
Kartali Róbert
2023.10.02.
LXXVIII. évf. 39. szám
Nyilvános vita a médiastratégiáról

Megkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács tájékoztatási és médiafejlesztési stratégiája tervezetének megvitatása. A következő két hétben három településen tartanak nyilvános vitát a médiastratégiáról, valamint az online térben is hozzá lehet majd szólni.

A Magyar Nemzeti Tanács célja, a vonatkozó törvények tiszteletben tartása mellett, a keresztény értékrend mentén építkező médiatevékenység, amelynek az általános újságírói és etikai szabályok betartása mellett a legfontosabb feladata a vajdasági magyarság szolgálata — emelik ki az MNT 2024 és 2029 közötti időszakra vonatkozó médiastratégiájának bevezetőjében. Mint írják, kisebbségi helyzetben a média identitásformáló és identitásmegőrző szerepe az egyik legfontosabb küldetése.

A dokumentumot hétfőn megtárgyalta a Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottsága, a nap folyamán a tervezet már elérhető lesz az MNT online felületén. Ezzel egyidejűleg megindult a nyilvános vita, és a tervek szerint október 9-én Szabadkán, másnap, 10-én Nagybecskereken, majd október 13-án Újvidéken szervezik meg a vitát a Magyar Nemzeti Tanács tájékoztatási és médiafejlesztési stratégiájáról, mindeközben pedig október 16-áig online is lehetőség lesz a véleményezésre. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..