home 2024. február 26., Géza napja
Online előfizetés
Nyílt nap a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon
Tancsik Richárd
2022.03.26.
LXXVII. évf. 12. szám
Nyílt nap a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon

Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar nyílt napot tartott március 26-án, szombaton. A program dékáni köszöntővel kezdődött a kar dísztermében, majd az első emelet felújított részében tájékoztató előadások, játékos és szórakoztató tartalmak, bemutatók várták a fiatalokat.

Prof. dr. Josip Ivanović dékán, köszöntőjében elmondta, az Újvidéki Egyetem legszebb és legpatinásabb épülete a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, kiemelve, hogy az intézmény számtalan korszerű lehetőséggel rendelkezik. Hangsúlyozta a tanári pálya fontosságát és rendhagyó múltját, ami egészen 1871-ig nyúlik vissza. Az érdeklődőkkel megosztotta a kar által fontosnak tartott értékeket is, kiemelve a családi értékek ápolását, vagyis azt, hogy a cél a családias légkör kialakítása.

A megnyitó beszéd után kezdődött el a nap legjobban várt része, amikor a jelenlévő „gólyák” megismerkedtek a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar nyújtotta lehetőségekkel. A kar oktatói és munkatársai több helyszínen tájékoztató előadások, játékos és szórakoztató tartalmak kíséretében nyújtottak hasznos információt, és gondoskodtak a jó hangulatról. Bemutatták az okleveles tanító-, óvodapedagógus-, kommunikátor- és nevelői szakokat, illetve személyesen tájékozódhattak az érdeklő tanulók, az ingyenes felvételi felkészítőről, az ösztöndíj- és diákcsere programokról, és a lehetőségekről.

Guba Krisztina péterrévei érdeklődő kérdésünkre elmondta: gyermekkori álma, hogy tanítónéni legyen, ezért jött a tájékoztató napra. 

Kispiacról érkezett Vojnák Anikó, mert tetszik neki és érdeklődik a tanáripálya iránt, ezen kívül a gyermekek szeretete is arra ösztönzi, hogy a pedagógusi pályát válassza.

A fiatalok családtagjait szülői értekezletre invitálták, ahol az oktatókkal beszélgetve tájékozódhattak az egyetem programjairól és kínálatáról.

Fényképezte: Szalai Attila

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..