home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Nyílt levél Szabadka Város vezetőinek, Kosztolányi Dezső mellszobra rongálása kapcsán
2020.09.13.
LXXV. évf. 37. szám
Nyílt levél Szabadka Város vezetőinek, Kosztolányi Dezső mellszobra rongálása kapcsán

A közösségi médián keresztül értesültünk arról, hogy Szabadkán, a Petőfi Sándor utca kezdetén, a Kosztolányi Emlékparkban lévő, az író születésének 100ik évfordulójára, 1985-ben emelt Kosztolányi Dezső mellszobrot ismeretlen tettesek megrongálták.

Ideérkezésünkkor a szobor talpazata állt már csak némán, kérdésekre várva: Miért?

Kinek állt útjában és milyen szándék vezérelte?

Az okokat nem keressük, de az ilyenfajta barbár cselekedet minden formáját, mint a Kosztolányi Dezső író nevét viselő intézmény, mélységesen elítéljük.

Szabadka Városának, a közelmúltban kinevezett vezetőit arra kérjük, hogy mielőbb kerítsék elő a tetteseket, és abban bízunk, hogy november 3-án Kosztolányi Dezső író halálának évfordulójára visszaállítják eredeti formájába.

Krmpotity Bacsó Gabriella
elnök
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..