home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Nyári újdonságok
Zvekán Péter
2022.08.12.
LXXVII. évf. 30. szám
Nyári újdonságok

Bella Poarch: Dolls — Burna Boy: For My Hand (feat. Ed Sheeran)

Bella Poarch: Dolls

Bellának érdekes története van. Minden egy teljesen bugyuta TikTok-felvétellel indult, mely valami oknál fogva vírusként kezdett el terjedni a platformon, így egyik napról a másikra egyszer csak a figyelem középpontjába került. Bella elkapta a vonalat, és egyre több videót kezdett el gyártani, így hamarosan már többmilliós nézettséget tudhatott magáénak. Viszont még mindig nem nagyon volt tiszta, hogy honnan is bukkant elő, mi lehet a háttere, hol él, ki is ő igazából.

Időközben kiderült, hogy Bella a Fülöp-szigetekről származik, és az is napvilágot látott, hogy egy ideig a hadseregben is szolgált. Utána viszont a zene felé fordult, csak éppen senki sem ismerte. Szóval a TikTokkal szerzett hírnév kapóra jött neki, hiszen egyszer csak megjelent az első dala, mely a Build a Bitch címet kapta, ráadásul rögtön egy jelentős költségvetésű klippel érkezett, melyben például — érdekességként jegyzem meg — a mára már mainstream jelenséggé vált, expornós Mia Khalifa is szerepelt.

Szóval az első elszántabb próbálkozása rögtön sikeres lett, és ilyenkor a közönség mindig várja, hogy mi lesz a folytatás. Nos, hamarosan érkezik a régóta várt, debütáló EP-je, a Dolls, melyen helyet kap a már említett Build a Bitch vagy a Sub Urbannal közösen elkészített Inferno is. A nagy bejelentéssel egy időben Bella bemutatta a korong címadó felvételét is, melyhez ismét egy látványos klip forgott.

Az újdonsággal kapcsolatban Bella a következőket nyilatkozta: „A Dolls az önmegvalósításról és az önbizalomról szól. Ez a Build a Bitch című zeneszámom folytatása, de önmagában is kitűnik azzal, hogy gyengéd, heves, gyönyörű, mégis végzetes. Nagyon fontos, hogy segítsünk egymásnak, miközben nem hagyjuk, hogy valaki gyengének vagy értéktelennek érezze magát.

 

Burna Boy: For My Hand (feat. Ed Sheeran)

A Grammy-díjas, nigériai sztár, Burna Boy nemrég hatodik stúdióalbumával jelentkezett, mely a Love, Damini címet viseli. Ez egy 19 számot tartalmazó korong, melyen a rapper a saját klasszikus hangzásvilága mellett új zenei irányokat is kipróbált.

A lemezen hallható minden egyes dalt jelentős életesemények ihlették, melyek egyúttal Burna új zenei korszakát is jelzik. Az említett korongon rengeteg együttműködés eredménye hallható. Olyan nagy nevekkel sikerült dolgoznia, mint Kehlani, J. Balvin, Khalid vagy éppen Ed Sheeran.

Most éppen az utóbbival közösen felvett dalával jelentkezik, mely a For My Hand címet kapta, és kislemezként is napvilágot látott. Egy igazán fresh szerzemény született, melyre fülbemászó vokálok és lüktető afrobeatjegyek jellemzőek. Egyébként ez nem az első együttműködésük, hiszen Burna Boy és Ed Sheeran Stormzy nagy sikerű, Own It című felvételén is megmutatták, hogy mire képesek. Az Own it egyébként hatalmasat ment, a YouTube-on jelenleg 86 millió megtekintésnél tart.

Kép: rogmusicafrica.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..