home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Nyári filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2019.07.17.
LXXIV. évf. 28. szám
Nyári filmtabletták

Az oroszlánkirály (The Lion King, július 18.) — Pókember: Idegenben (Spider-Man: Far Home, július 4.) — Volt egyszer egy Hollywood (Once Upon a Time In Hollywood, augusztus 8.) — Halálos iramban: Hobbs & Shaw (Fast and Furious Presents: Hobbs & Shaw, augusztus 8.)

Az oroszlánkirály (The Lion King, július 18.)

Az animációs film, melyről a rendező, Jon Favreau váltig állítja, hogy sokban fog különbözni a huszonöt évvel ezelőtti, eredeti változattól. A dzsungel könyve számítógépes grafikával elkészült verziója óta a Disney olyan megállíthatatlan iramban gyártja a régi klasszikusok CGI-újragondolásait, mint egy gőzhenger. Az előzetesből egyelőre úgy tűnik, hogy az állatok már-már fotorealisztikusra sikerültek, ettől függetlenül mégis kíváncsi vagyok, vajon lesz-e lelke ennek a produkciónak. Az oroszlánkirály még mindig az egyik, ha nem minden idők legnépszerűbb Disney-rajzfilmje, ezért jókora hegyet kell megmásznia Favreau-nak, óriási nyomás nehezedik rá ugyanis az elvárások szempontjából. Már nem kell sokáig várnunk, hogy megnézhessük a végeredményt, július 18-án ugyanis a nagyobb magyarországi és szerbiai mozik is műsorra tűzik.
 

 

Pókember: Idegenben (Spider-Man: Far Home, július 4.)

Már a mozikban hódít a Marvel-moziverzum harmadik fázisának lezáró darabja, mely állítólag a stáblista utáni jelenettel „mindent lenulláz”. Hogy pontosan mit értenek ezen a kritikusok, az a film megtekintése után remélhetőleg kiderül majd. Peter Parker Európába utazik egy osztálykirándulásra, beleszeret MJ-be, és felbukkan Mysterio is, akinek a maskaráját Jake Gyllenhaal ölti magára. Tom Holland Pókemberként az új epizódban nemcsak arra hivatott, hogy lezárja az eddigi eseményeket, de arra is, hogy végre a multiverzumok felé terelgesse a Marvel világát, mely a képregényekben is fontos mérföldkőnek számított.


 

Volt egyszer egy Hollywood (Once Upon a Time In Hollywood, augusztus 8.)

Quentin Tarantino ezúttal egy, a ’60-as éveknek állított homage-filmjében tér vissza, mely korszak a hollywoodi álomgyár egyik furcsa, mégis nagystílű és csillogó érája volt. Ehhez pedig olyan sztárokat hívott segítségül, mint DiCaprio és Brad Pitt. Ez volt az amerikai filmipar kísérletezős korszaka is, a szakértők pedig úgy vélik, a Manson-gyilkosságok, illetve Sharon Tate brutális megölése okozta a filmes aranykor végét. Egy eltűnőben levő sztárról és kaszkadőrjéről szól QT legújabb mozija, melyhez ráadásul saját maga szerint élete legjobb forgatókönyvét írta meg. Mivel azonban ismerjük Tarantinót, talán nem érdemes mérget venni arra, hogy az eseményeket pontosan úgy meséli majd el, ahogyan azok a valóságban is megtörténtek.
 


 

Halálos iramban: Hobbs & Shaw (Fast and Furious Presents: Hobbs & Shaw, augusztus 8.)

Nem, ez még nem a Halálos iramban 9., de már arra sem kell sokat várnia annak, aki még nem adta fel, hogy számolgassa a Fast and Furious-filmeket. A 9. epizód 2020-ban érkezik, de mivel Dwayne Johnson és Jason Statham az előző részekben nagyon szórakoztatóak voltak együtt, leginkább miattuk emlékezhetünk az előző néhány epizódra. Ezért is döntöttek úgy az alkotók, hogy a két karakter egy teljes filmet kap, melyben hangsúlyozottan egymás ugratása, illetve a komikus párbeszédek (no meg a száguldás) játsszák a főszerepet. A nyári hőségben nagyjából egy jéghideg sörrel lesz egyenértékű ez a mozi, mely valószínűleg az „egyszer nézős” nyári blockbusterek iskolapéldája lesz. Őszintén kívánom, hogy pozitívan csalódjunk.
 


 


Nyitókép: Imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..