home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Nyár a Rekiben
Tóth Tibor
2023.07.09.
LXXVIII. évf. 27. szám
Nyár a Rekiben

A bácskossuthfalvi Rekreációs Központ június 12-e óta várja a fürdőzőket. Az elmúlt idényben a forró hétvégéken 1500-2000 vendég is ellátogatott a létesítménybe, hétköznap pedig a legtöbb esetben 300-400 kikapcsolódni vágyó választotta a Rekit.

A rengeteg zöldfelületet magában foglaló, négy medencét tartalmazó szabadidőközpont nyolcadik éve fogadja a hőség elől a hűs vízben vagy az árnyékban menedéket kereső vendégeket. A 16 x 25 méteres nagymedence egyik fele 1,3 méter mély, míg a másik fokozatosan mélyül 2 méterig. A 100 négyzetméter alapterületű wellnessmedencét az idősebbek és a fiatalabbak is szívesen veszik igénybe, a 8 x 10 méteres, 50—90 cm mélységű gyermekmedence pedig a legkisebbek kedvence. Két éve helyezték üzembe az egykori olimpiai medence helyén épült, 19 x 22 méteres, 460,78 négyzetméter alapterületű, 130 centiméter mély, feszített víztükrű medencét, melyben úszni és labdázni egyaránt lehet. A medencék mellett a fürdő területén játszótér, strandröplabda- és homokfocipálya található, hamarosan pedig légvárral és gyereksarokkal bővül a kínálat.

— Április 20-án, a helyi közösség által szervezett Föld napi munkaakció alkalmával a faluban működő civil szervezetek rendezték a fürdő területét, majd májusban a medencéket, a gépházakat, a berendezéseket készítettük fel az idényre. A wellnessmedence fűtésén próbáltunk javítani, kimeszeltük a mellékhelyiségeket, a legújabb medencénkbe pedig napokon belül UV-lámpákat építünk be, melyeknek a víz tisztításában van szerepük. A beruházást a helyi közösség pénzelte, értéke 1,5 millió dinár körül mozog — mondta Kucor Róbert, a Reki igazgatója.


Kucor Róbert (a szerző felvétele)

Az úszóiskola június 19-én kezdődött, a foglalkozás jelenleg öt csoportban zajlik. A nyár folyamán még három alkalommal indul úszásoktatás a gyerekek számára, melyre majdnem minden hely betelt, hiszen csaknem 180-an jelezték részvételi szándékukat. A terasz alatti gyorséttermet egy bajmoki vállalkozó üzemelteti az idén is. A kínálat nem változott az elmúlt évhez képest, a vendégek lángos, pljeskavica, sült kolbász, gírosz, csirkehúsból készült ételek, bécsi szelet és többfajta rostélyos fogás közül választhatnak.

A belépők ára sem változott. A gyerekek ötéves korig ingyen jöhetnek be, az öt és tizenöt év közöttiek 300, a tizenöt év felettiek pedig 400 dinárt fizetnek. A Moravica-kártyával érkezők fél áron léphetnek be a fürdő területére.

A Reki különféle bulik szervezésére is ideális helyszín. A szezonnyitó partin több mint 300-an szórakoztak, de már túl vannak a ballagók buliján és az első esti fürdőzésen is. A nyár folyamán minden hétvégén különféle zenés-szórakoztató esteket rendeznek, az időjárástól függően pedig több alkalommal esti fürdőzés is szerepel a tervek között. Az érdeklődők naprakész információkat a Reki Bácskossuthfalva Facebook-oldalán találhatnak. A létesítmény augusztus 31-éig várja a fürdőzni, szórakozni vágyókat, jó idő esetén pedig szeptember első heteiben is nyitva tart majd.

Az úszásra is kiváló nagy medence (Facebook)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..