home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
November elsejétől életbe lép a Találj meg / Amber Alert rendszer
2023.10.03.
LXXVIII. évf. 39. szám
November elsejétől életbe lép a Találj meg / Amber Alert rendszer

Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány alapítója bejelentette, november 1-jétől létrehozzák az Amber Alert rendszert, amely Szerbiában Találj meg néven fog működni. Az elektronikus média a rendőrség utasítására köteles lesz a műsor sugárzását megszakítani, és az első 8 órában 30 percenként közzétenni az eltűnt gyermek fotóját, az adatait, és olyan alapvető információkat, hogy hol tűnt el, milyen ruhát viselt stb.

Ugyanezt az információt SMS-ben is megkapja a sajtó, továbbá az autóbusz- és a vasútállomásokat is értesítik. Minden olyan állomás, amely rendelkezik az ehhez szükséges műszaki lehetőségekkel, ugyanazokat az információkat teszi közzé, mint a televíziók, sőt, a Nikola Tesla repülőtér hirdető felületein is megjelenik a felhívás az eltűnt gyermekről.  

Igor Jurić elmondta, a rendőrség munkájában semmi sem fog változni, ami a gyermek keresést illeti, viszont újdonság, hogy a rendszernek köszönhetően a szélesebb közösség is bevonható a keresésbe. Nagyon fontos tudni, hogy amikor az eltűnt személyek felkutatásáról van szó, a gyors megtalálás kulcsfontosságú.

Forrás: Vajdasági RTV, Magyar Szó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..