home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
November 18-a
Martinek Imre
2023.11.18.
LXXVIII. évf. 46. szám
November 18-a

Ezen a napon hunyt el 2020-ban Budapesten Benkő László, a világ zeneirodalmának meghatározó alakja. Az 1962. szeptember 23-án megalakult legendás Omega zenekar alapító tagja.


Budapest, I. kerület — 2023. január 7.

Született Szombathelyen 1943. június 12-én. Ámbár életrajzába és munkásságába több világhálós szócikk is nyújt betekintési lehetőséget, mi ezúttal is inkább a fotóknak adtunk szót. A fénybe írt élet hiteles lenyomatainak, melyek a Farkasréti temetőben, illetve Budapest I. kerületében készül(het)tek.


Budapest, Farkasréti temető — 2023. január 5.

Budapest, I. kerület — 2023. június 26.

„Egykori lakhelyétől nem messze egy még életében [2014-ben] elültetett emlékfa [Tilia tomentosa — ezüsthárs] áll, ami halála óta az Omega-rajongók zarándokhelye lett.”

(Külső hivatkozás: Wikipédia)

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..