home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
November 14-e
Martinek Imre
2023.11.14.
LXXVIII. évf. 45. szám
November 14-e

Ezen a napon hunyt el 2003-ban Budapesten Marosi Izidor római katolikus pap, váci segéd-, majd megyés püspök.


Kecskemét — 2023. november 9.

Újkécske (ma: Tiszakécske) városában született 1916. március 27-én, földműves szülők gyermekeként. Pappá 1941. június 22-én szentelték Vácott. Főbb szolgálati helyszínei között Lajosmizsét, Kunszentmiklóst, Debrecent, a kárpátaljai Homokot, Szentest, Hódmezővásárhelyt, Szentlőrinckátát, Izsákot és Kecskemétet találjuk. Ami pedig mindezeket egybeköté: bármelyik szolgálati helyén, falusi lelkészként és nagyvárosi plébánosként éppúgy mint megyés püspökként, a jó pásztort látták benne hívei és pap testvérei.

(Külső hivatkozás: archiv.katolikus.hu)

Marosi Izidor atyát 1979. április 30-án szentelték püspökké Budapesten. Püspökségének idejére esett a rendszerváltás Magyarországon, ami a vallásszabadság nyomán a hitoktatás újjászervezését, majd a II. János Pál pápa 1991. évi magyarországi látogatására való felkészülést is lehetővé tette.

(Külső hivatkozás: Wikipédia)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..