home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
November 12-e
Martinek Imre
2023.11.12.
LXXVIII. évf. 45. szám
November 12-e

Ezen a napon hunyt el 1984-ben Budapesten Bánhidy László magyar színművész, a magyar színház- és filmművészet kimagasló alakja.


Budapest, XIII. kerület — 2023. augusztus 21.

Bánhidy László 1906. március 11-én született a partiumi Szatmárnémetiben. Az 1928-ban induló aktív színművészi pályájának főbb állomáshelyei között — a budapesti mellett — Kassát, Ungvárt, Munkácsot és Miskolcot találjuk. Híresebb szerepei Matula bácsi (Tüskevár), Konc bácsi (Indul a bakterház), Matuska (A Pogány Madonna; Csak semmi pánik) és Gasch Lipót (Az öreg bánya titka) voltak.

(Külső hivatkozás: Wikipédia)

Nyugdíjas színészként is rendszeresen fellépett a Pesti Színházban. Játékfilmekben, tévéfilmekben és rádiójátékokban is gyakran szerepelt.

 

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..