home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Növekszik a betegek száma
2020.07.27.
LXXV. évf. 30. szám
Növekszik a betegek száma

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet által Szabadka Város Válságkezelő Törzskarához eljuttatott jelentés értelmében, Szabadka területén lakóhellyel rendelkező polgároknál a koronavírusra pozitív személyek száma a mai nappal bezárólag 256, míg az észak-bácskai körzetben összesen 321 személy koronavírus tesztje pozitív (Topolya 59, Kishegyes 6).

A koronavírussal összeköthető elhalálozások száma Szabadkán 6, az észak-bácskai körzetben pedig 8 személy (Topolya 2, Kishegyes 0).

A Szabadkai Közkórház adatai értelmében, az elmúlt 24 órában a Közkórház Koronavírus rendelőben 14 vizsgálatot végeztek, ebből 2 pácienst kórházi kezelésen tartottak benn.

További házi karanténba 9 felgyógyult személyt engedtek haza.  A közkórház Koronavírus részlegében 104 pácienst ápolnak, míg 9 pácienst az Intenzív Osztályon lélegeztetőgépen kezelnek. A kórházban kezelt összes többi beteg állapota stabil.

A koronavírus igazolt esetek között van egy fiú csecsemő is, aki császármetszéssel született, az édesanyának egyhe légzési nehézségei voltak a kórházba való felvételkor. Az anya és az újszülött gyermeke stabil állapotban vannak. Egy otthoni karanténban lévő egészségügyi dolgozót enyhe tünetekkel regisztráltak.

Első alkalommal fordult elő a világjárvány második hulláma idején, a hétvégén több pácienst bocsátottak haza, mint amennyi pácienst felvettek koronavírus fertőzés miatt.

Kihangsúlyoznánk, hogy a koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzet kedvezőtlen, úgy Szabadka Város területére, mint az egész országra vonatkozóan.

Aggodalomra ad okot az a tény, hogy növekszik a betegek száma, ezért még egyszer felkérjük a polgárokat, hogy tartsák be a védelmi intézkedéseket, mert kizárólag csak tőlünk függ a megbetegedettek száma az elkövetkező időszakban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..