home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Növekedett Vajdaság költségvetése
2022.08.31.
LXXVII. évf. 35. szám
Növekedett Vajdaság költségvetése

Vajdaság költségvetésének növelését fogadta el a Tartományi Képviselőház a legutóbbi ülésén. Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke ezt jelentette meg a közösségi médiában: A Tartományi Képviselőház 7 százalékkal növelte a vajdasági költségvetés bevételi oldalát! 96,16 milliárd dinár a költségvetés kerete, 4,8 milliárd dinárral növekedett a beruházási keret.  

A többleteszközöket főként a mezőgazdaság fejlesztésére szánják, de jelentős összeget különítettek el a Vajdasági RTV új épületének felszerelésére, valamint a Szabadkai Népszínház épületének befejezésére, emellett az egészségügy és az úthálózat fejlesztése is előnyt élvez.

A költségvetés módosításával a mezőgazdaságra 8,37 milliárd helyett 9,98 milliárd dinár jut, amiből többek között az öntözőrendszereket fejleszthetik majd. A módosítással 534 millió dinárt szántak a Vajdasági RTV új épületének a felszerelésére, valamint 274 millió dinárt a Szabadkai Népszínház épületének befejezésére. Az utóbbival kapcsolatban Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy a Szabadkai Népszínház épületét a jövő év folyamán átadhatják rendeltetésének.

A többi között az egészségügyi rendszer fejlesztésére 1,3 milliárd, a művelődési otthonok felújítására a kisebb településeken pedig 19 millió dinárt láttak elő, valamint kutakat létesítenek Szabadkan, Zentán, Óbecsén, Inđián, Topolyán.

Forrás: Pannon RTV, Facebook

Fotók: Ótos András, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..