home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Nótaest visszatérő vendégekkel
Bacsik Lőrinc Natália
2023.03.07.
LXXVIII. évf. 9. szám
Nótaest visszatérő vendégekkel

A farsangnak ugyan vége van, de jó visszaemlékezni az elmúlt hetekre. A mulatságokat mindenütt jókedv kísérte. Magyarcsernyén az Ady Endre Művelődési Egyesület nótaesttel szerzett mindenkinek búfeledtető perceket.

A műsor támogatója a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság, valamint Magyarcsernye Helyi Közössége volt. Az ízléses és pompás díszletet Mészáros Hajnalka alkotta.


Hódi Judit felvételei

Az est folyamán előadó énekesek nem először léptek fel Magyarcsernyén, hiszen szinte már visszatérő szereplői a nótaestnek. Ezúttal Jegercsik Mária, Cára Aranka, Morvai Melinda, Szabó Dékány Zsófia, Erős Mónika, Szunyog Tibor, Mezei Mónika fogadta el a meghívást.

Magyarcsernyén a nótaéneklés kifejezés szinte már összeforrt Osztermann Emma nevével. Valójában a rendezvény ötlete is tőle származik.

— Amikor 2020-ban elmondtam a kultúregyesület elnök asszonyának, Hódi Juditnak, hogy szeretném, ha nótaestet rendeznénk a faluban, és ő örömmel fogadta a kezdeményezést, nagyon boldog voltam. Egy álmom valósult meg akkor. A rendezvényt harmadik alkalommal sikerült megszervezni. Az én feladatom az énekes barátaim meghívása, a nótacsokrok egyeztetése. Jó érzés tölt el, amikor együtt lehetek velük. Régebben szinte minden hónapban felléptünk valahol, mostanában csak évi egy-két alkalommal találkozunk, úgyhogy ezek az estek igazi ünnepnek számítanak nekünk. Amikor a színpadra lépek, s a kezembe veszem a mikrofont, érzem, kezdek feltöltődni, s ezzel tudok hatni a nézők lelkére is. Hiszem, hogy van igény a mi kis falunkban az ilyen vidám estekre. Amíg az egészségem engedi, arra törekszem, hogy éljen, jelen legyen a magyar nóta a településünkön. Az meg külön öröm számomra, hogy a műsorra Tóbáról, Kisoroszról, Tordáról is jöttek nézők — mesélte lelkesen Osztermann Emma.

Az énekeseket az idén a szabadkai Juhász Zenekar kísérte. Az együttes tagjai közül jelen volt Juhász Gyula, Vas Endre, Dvorácskó Szebasztián és Czutor Róbert. A zenészeket ezúttal Lakatos Miklós prímás vezette.

Jegercsik Mária, az est legidősebb fellépője Csókáról érkezett. Előadásában egyebek között a Rámás csizmát visel a babám és a Szép a rózsám, nincs hibája kezdetű nóták is elhangoztak. Mária elmondta, a nóta iránti szeretete ad neki erőt, kitartást a betegségek, a gyengeség legyőzésében.

Cára Aranka szintén csókai. A Nem zörög a haraszt kezdetű ismert nótát is énekelte, de a Keresek egy régi utcát vagy az Árad a Duna vize nótákat is hallhatta tőle a nézőközönség.

Morvai Melinda Temerinből csatlakozott a fellépő csapathoz. Melinda a temerini Tinifesztivál zenekarában is közreműködött, s a műsor televíziós közvetítésében is láthatták és hallhatták a csernyeiek. A tavalyi falunapon is kiváló hangulatot teremtett a futballpályán felállított színpadon, és most is vastapsot kapott a nézőktől.

A felsőhegyi Szabó Dékány Zsófia szintén visszatérő vendég Magyarcsernyén. Az eddigi nótaesteken és a falunapon is szerepelt már. Hangja, megjelenése most is lenyűgözte a közönséget.

A temerini Erős Mónika csokrában hat nóta szerepelt. A közönség vele együtt énekelte az ismert dalokat, mint például a Húzzad, cigány kezdetűt.

Szunyog Tibor utazott a legmesszebbről, méghozzá Torontálvásárhelyről. Előadásában egy megzenésített Petőfi-vers is elhangzott, a Befordultam a konyhára című. Majd pedig a muzslyai Mezei Mónikával énekeltek egy közös számot, a Debellácsi nagyvásárban kezdetűt. Mónika ezenkívül még négy nótával szórakoztatta a jelenlévőket.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is közös nótázással zárult a műsor, majd a vacsora, a beszélgetés és a további éneklés tette még emlékezetesebbé az estet. A fellépők jól érezték magukat, és már most megígérték, hogy a legközelebbi nótaestet sem hagyják ki. A nézősereg pedig feltöltődve indulhatott haza, egy-egy ismert dallamot dudorászva.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..