home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Nincsenek újabb elpusztult darvak
2023.12.06.
LXXVIII. évf. 49. szám
Nincsenek újabb elpusztult darvak

Magyarkanizsa Község Közigazgatási Hivatala Felügyelőségi főosztálya és a vadászok egyesületének képviselői a terepen ellenőrizték a madárinfluenzától veszélyeztetett darvak állapotát. Újabb elpusztult egyedeket nem találtak.

Bajtai Balázs, a községi katasztrófavédelmi stáb tagja, és Bajić Boris, a Kapitány-réti Vadászegyesület elnöke nyilatkoztak az akció befejezése után Kispiac határában. 

–A magyarkanizsai vadászegyesülettel együttműködve átjártuk a terepet madárinfluenzás darvak után kutatva. A Velebiti-tótól egészen Szabadka határáig, Ormon keresztül Kispiacig eljöttünk. 2,5 ezer hektárnyi területet néztünk át öt autó segítségével, és nem láttunk egyetlen elhullott darut sem. A múltkori elhullott madarak tetemei még a tóban vannak, de azok a darvak, amelyeket most láttunk, egészségesek.


Németh Ernő felvétele  

Egyeztettünk az állategészségügyi felügyelővel, és az óvintézkedések még 15 napig maradnak érvényben. Ez azt jelenti, hogy Magyarkanizsa községben a piacokon továbbra sem szabad élő baromfit árulni, a húsukat viszont lehet értékesíteni, viszont a Velebit területéről származó húst továbbra sem szabad árusítani a piacon – hallottuk Bajtai Balázstól.

Bajić Boris, a Kapitány-réti Vadászegyesület elnöke elmondta, csak darvak pusztultak el, más madarak nem, pedig elég sok vadkacsa, vadliba él a területen, és a fácánállomány is jelentős.

Magyarkanizsa Önkormányzatának sajtószolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..