home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Nice to meet you!
Szakáll Laura
2016.09.06.
LXXI. évf. 36. szám
Nice to meet you!

Nice to meet you! Azaz Örülök, hogy megismertelek címmel szervezett háromnapos foglalkozást fiatalok és gyerekek számára a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az európai uniós támogatásoknak köszönhetően megvalósuló program célja, hogy felgyorsítsa az EU megértő toleranciájának terjesztését a nyugat-balkáni országokban. A projektum részeként Molnár Edvárd fotóiból nyílt kiállítás.

Kartonpapírból készült játékokkal játszó gyerekek, kóbor kutyát etető kisfiú, hordozókendőben pihenő csecsemő — a többi közt ilyen pillanatokat kapott lencsevégre Molnár Edvárd. A szabadkai fotóművész több mint egy éve kíséri figyelemmel a migránsokat. Az Úton, útfélen... című tárlatán azokat a fotóit mutatja be, amelyeken a gyermekek kerülnek előtérbe. Azt mondja, sok szívszorító pillanatot élt át az alatt a bő egy év alatt, amíg a fotókat készítette. Két gyermeke van, ezért érzékenyen érinti, ha rossz körülmények között tengődő kicsiket lát.

A háromnapos programba a Népkör több olyan országot is bekapcsolt, amelyeket érint a migráció. Ezek a következők: Horvátország, Macedónia, Románia, Lettország, Magyarország és Ausztria. Lehoczky Kristóf ausztriai önkéntes napi kapcsolatban áll a menekültekkel. Az érdeklődő fiataloknak arról mesél, mi mindent tapasztalt ez idáig. Mint mondja, jól tudja, hogy sok probléma adódik a migrációs válság által, de ő igyekszik emberként tekinteni a rászorulókra.

A rendezvény alatt olyan fontos témákról is szó esett, mint például az, hogyan vélekednek az Európai Unió állampolgárai a migrációs válságról. A szervezők arra is kíváncsiak voltak, a gyerekek hogyan látják a menekültáradatot.

Augusztus 22-e és 24-e között interaktív előadásokon és foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek és a fiatalok a Szabadka főterén felállított sátorban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..