home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Népzenekedvelő gyermekek találkozója
2014.04.23.
LXIX. évf. 17. szám
Népzenekedvelő gyermekek találkozója

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete az Újvidéki Rádióval közösen az idén is megszervezte a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőt. Április 12-én 420 éneklő-zenélő általános iskolás és óvodás, népviseletbe öltözött gyermek mutatkozott be két helyszínen: a rádió M-stúdiójában és az 1-es számú zenei stúdióban.

Szabó Gabriella fő szervező megnyitója után 20 hangszeres és 57 énekes versenyszámot hallgatott végig a két bírálóbizottság — énekszólisták, énekcsoportok, hangszerszólisták és kisegyüttesek kategóriájában. Az énekesek előadását Fábri Ivánovics Tünde népdalénekes-pedagógus, Rontó Márta népdalénekes, zenetanár, Csizmadia Anna népdalénekes, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia népi ének szakos hallgatója bírálta el, a hangszeresekét Borsi Ferenc citeraoktató, Fábri Géza népzenetanár és Kelemen Zsolt népzenész értékelte.

Nagy Margit, a gálaműsor bevezetőjében kiemelte: mindnyájan örökösök vagyunk, ezeréves Kárpát-medencei hagyományaink kincseit örököltük. A gyermekek ezt viszik tovább, és a népzeneoktatók lelkes munkája nyomán tőlük függ e népi értékek ápolása, fennmaradása.

Borsi Ferenc örömmel állapította meg, hogy nőtt a népzenekedvelő gyermekek száma, a vetélkedő eredményei szemmel láthatóak. A részvevőket Ivánovics Tünde szakmai útmutatással látta el, a díjazottak pedig arany, ezüst és bronz oklevelet, valamint könyvjutalmat kaptak.

A felvételek a rendezvényen készültek.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..