home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Népzenei barangolás a falutelepítés ünnepének tiszteletére
Martinek Imre
2016.08.27.
LXXI. évf. 34. szám
Népzenei barangolás a falutelepítés ünnepének tiszteletére

Útravaló: „A varázslat ott van, ahol rátalász!” ( Tom Ryan )

Imhol kerekedik...elnevezéssel tartottak népzenei estet Torontálvásárhelyen ez év augusztus huszonhatodikán. A hangverseny, mely Petrec Teodóra, a PTE Művészeti Karának karvezetés-szakon tanuló növendékének szervezében valósult meg, egyben a falu telepítésének 222. évfordulóját is méltatta.

A közel egyórás esti műsor előadói ( Petrec Teodóra, Kurfis Ágnes, Lepár Krisztina, Kovács József, a Trio Citaris és Buza Antonio ) egy rendhagyó népzenei barangolás élményében részesítették a József Attila Művelődési Otthonban egybegyűlteket. Moldvától, Kalotaszegen és Felvidéken keresztül egészen Bácskáig, illetve vissza a kiindulópontig. Jegyzetünk bővített formátumát szeptember 7-én, lapunk Bánáti Újság mellékletében olvashatják.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..