home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Népitánc-oktatás a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon
VARJÚ Sára
2012.12.12.
LXVII. évf. 50. szám

Az ingyenes képzéseket táncház követi, a Juhász zenekar húzza a talpalávalót

Elméleti és gyakorlati népitánc-oktatásban részesülhetnek a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói a Népkör Magyar Művelődési Központtal való együttműködésnek köszönhetően. Lepeš Josip, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar dékánhelyettese elmondta, az előadássorozat díjmentes és a tanulók önkéntesen jelentkezhetnek rá.

— A hallgatók szabadon dönthetik el, hogy részt vesznek-e a tanfolyamon, pontokat kaphatnak a képzéshez fűződő tantárgyakból, mint amilyen a zeneoktatás, testnevelés és történelem. A másfél órás képzések minden hónap utolsó csütörtökjén lesznek 20 órától a Népkör Kosztolányi Dezső Termében — közölte a dékánhelyettes.

— Az első óra Luca napján, 13-án veszi kezdetét, s összesen hét foglalkozást tartunk a hallgatóknak. A képzéseken a zenei neveléssel kapcsolatos módszertani ismereteket is szerezhetnek, fejleszthetik a ritmusérzéküket, gyermekjátékokat tanulhatnak, és hallanak majd a magyar hagyományokról is, elsajátíthatják a magyar néptánc alaplépéseit. Minden elméleti órát táncház követ, ahol a diákok kamatoztathatják a szerzett tudást. A talpalávalót a Juhász zenekar húzza majd. A hallgatókon kívül más érdeklődőket is szeretettel várunk, hiszen ezek az előadások mindenki számára nyitottak — ismertette részletesebben a programot Szulovszki Szilvia, a Népkör Magyar Művelődési Központ oktatója.

Bodrogi Hajnalka, a Népkör MMK rendezvényszervezője beszámolt a központ aktuális eseményeiről.

— Egészen júliusig szeretnénk folytatni a természetgyógyászati sorozatunkat, havi egyszeri természetgyógyászati előadással. Körülbelül 250 fiatal készíti az idei karácsonyi műsort, az Aranykapu játszóház minden pénteken adventi játszóházba várja az érdeklődőket, a rajziskola növendékeinek díjazott alkotásaiból tárlat nyílik, január 5-én és 6-án pedig a gyermekszínjátszók műhelymunkáját szervezzük meg, G. Erdélyi Hermina és Körmöci Petronella, a szabadkai Népszínház művészei és Raffai Ágnes színművész foglalkoznak a gyerekekkel, illetve Nemes Nagy Anita és Lackó Bálint koreográfus is tart majd foglalkozásokat — mondta a rendezvényszervező.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..