home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Népi kézműves tábor
2023.07.03.
LXXVIII. évf. 26. szám
Népi kézműves tábor

Horgos, Domus Pacis lelkigyakorlatos és közösségi ház

2023. július 30. – augusztus 6., két turnusban.

A Hagyományok Háza vajdasági hálózata a Vajdasági Magyar Művelődési Intézettel karöltve népi kézműves tábort szervez Horgoson. A tábor elsődleges célja az alkotás, a népi mesterségek tudásátadása, az alapok elsajátítása és a meglévő tudás bővítése.

A hagyományok és a népművészet iránt érdeklődő jelentkezők a tábori foglalkozásokon megismerkedhetnek a szövéssel, a gyékényfonással és -szövéssel, a nemezeléssel, a növényi festéssel, a kovácsmesterséggel, a bőrművességgel, valamint a viseletkészítéssel és ruhatervezéssel.

2023. július 30-a és augusztus 2-a között a tábor oktatói: Nagy Mari textilművész, a népművészet mestere, Szuhankó Ruzsena szövő, Szuhankó Sándor gyékényfonó, Vidák István textilművész, a népművészet mestere.

2023. augusztus 3-a és 6-a között a tábor oktatói: Berényi Mihály kovácsmester, Borbásné Budai Valéria viseletkészítő, népi iparművész, Dobai Ágnes bőrműves, Donkóné Birkás Tünde viseletkészítő, népi iparművész és Tajti Erzsébet viseletkészítő, népi iparművész.

Jelentkezzen, ha:

  • szeretne sálat, vállkendőt, fejrevalót nemezelni selyem és indiai pamutvászon felhasználásával
  • szívesen megtanulná mely környezetünkben is fellelhető növényekkel lehet festeni, ha érdekli a kékfestés, ha szívesen kotyvasztana természetes festéket
  • megtanulná a szövés alapjait
  • szeretne gyékénypárnán aludni a tábor után, vagy gyékényszatyorral villogni
  • patkót, kést, ékszert kovácsolni
  • saját szandált és kiegészítőket készíteni bőrből
  • modern ruhát tervezni és készíteni a hagyományból inspirálódva

A táborba elsősorban felnőtteket várunk, de szívesen fogadjuk családok jelentkezését is!

Szállás: 3-4 ágyas szobákban, igény esetén sátorozni is lehet!

Tábori hozzájárulás: 5000 dinár/1 tábori turnus (tartalmazza a foglalkozások díját, a szállást és a napi három étkezést). Gyermekeknek 3 éves korig ingyenes, 4–9 éveseknek 2000 dinár, 10–15 éveseknek 3000 dinár, 16 éves kortól 5000 dinár.

Jelentkezni július 15-ig vagy a helyek beteltéig lehet a következő jelentkezési lap kitöltésével: https://forms.gle/HGrZPRBTGaEPqDqu5

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..