home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Néphagyomány játékosan, örömmel!
2023.09.28.
LXXVIII. évf. 39. szám
Néphagyomány játékosan, örömmel!

A Hagyományok Háza idén is meghirdeti néprajzi, hon- és népismereti vetélkedőit. 

Az 5-6. osztályosoknak szóló Forgószél és a 7-12. osztályosoknak meghirdetett Garabonciás verseny egy egész tanéven átívelő levelezőverseny. A gyerekek játékos feladatokon keresztül ismerkednek meg néphagyományainkkal, a magyar népi kultúra gazdag, sokszínű világával. A 2023/24-es tanév kiemelt témaköre a környezettudatoság a paraszti kultúrában. A vetélkedő feladatait a versenyzők önálló gyűjtő-, kutatómunka révén dolgozzák fel. A feladatlapok online érkeznek, egyedül a döntő kíván személyes megjelenést.

A gyerekek minden esetben egyénileg versenyeznek, de egy-egy osztályból akár több tanuló is nevezhet, ebben az esetben elég egy jelentkezést leadni az összes tanuló nevének feltüntetésével.

A verseny legjobbjai egyhetes nyári jutalomtáborozásban vehetnek részt 2024 nyarán.

Forgószél – 5-6. osztályosoknak:

A vetélkedő 3 részes. Első és második része levelező, ez összesen négy feladatlapot jelent. A harmadik része, a döntő az egyetlen, ahol a versenyzők személyesen is megjelennek. (A határon túli versenyzőknek a személyes megmérettetésen nem kell részt venniük, az ő esetükben a 4 feladatlap pontszámai döntik majd el a táborba jutást.)

A feladatlapok interneten, e-mailben érkeznek, illetve a honlapról is letölthetők lesznek, a kijavított feladatlapot postán juttatják vissza a szervezők az elért pontszámokkal együtt, melyek az e-mailben küldött újabb feladatok mellett, illetve a honlapon is megtekinthetők lesznek. A döntőbe a 30 legjobb eredményt elért versenyző juthat be, akik közül a legjobbak nyári jutalomtáborozásban vehetnek részt.

Garabonciás – 7-12. osztályosoknak:

Az esztendő során 3 olyan feladatlapot kapnak a jelentkezők, amely egyéni gyűjtő- és kutatómunkát igényel. A feladatlapokat pontozással értékelik, 2 korosztályi csoportban (7-9. osztályosok, 10-12. osztályosok). A legjobbak a vetélkedő végén könyvjutalomban és nyári jutalomtáborozásban részesülnek, kutatásaikról rövid előadásban számolhatnak be.

2023/2024. évi tanévre a jelentkezési határidő: 2023. október 2.

Online jelentkezési lap

Nyitókép: Hagyományok Háza Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..