home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Nemzetközi újdonságok a zene világából
Zvekán Péter
2023.03.17.
LXXVIII. évf. 10. szám
Nemzetközi újdonságok a zene világából

Robin Schulz: Sweet Goodbye — Ofenbach & SVEA: Body Talk — Linkin Park: Lost

Robin Schulz: Sweet Goodbye


Fotó forrása:mentalo-music.com

A Grammy-díjra jelölt, a világon szinte mindenhol elismert előadó miközben éppen az idén tavasszal induló észak-amerikai turnéjára készül, úgy döntött, biztos, ami biztos, kiad egy új kislemezt. A DJ-ként és zenei producerként is tevékenykedő Robin Schulz 20 millió eladott lemeze után több mint 450 arany, platina és ezüst minősítést zsebelt be világszerte, valamint az elmúlt években olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Oliver Tree, Justin Bieber vagy Tom Walker, szóval elvárjuk, hogy legújabb dala, a Sweet Goodbye is nagyot üssön. És hogy milyen lett? A már jól ismert és egyúttal Robin Schulz védjegyévé vált éles kontrasztok, a hihetetlenül jól időzített drop, az érzelmes szöveg és a fülbemászó dallam is mind jellemzik a most érkezett újdonságot. A szám egy soha véget nem érő éjszakai szórakozást mutat be, a nap utolsó fényeiről szól, melyek az éjszakába és a táncparkettre kalauzolnak el. A Sweet Goodbye-t Anton Rundberg, James Bell és Julia Karlsson jegyzik, akik Tiësto The Business című single-jét is írták. Gondolom, ebből kiderült, hogy valószínűleg pillanatok alatt fog slágerré válni... A zenéhez egy korhű, modern stílusjegyeket felvonultató videóklip is dukál, mely mind látványvilágban, mind koncepcióban igazán izgalmas vizuális élményt nyújt.

 

Ofenbach & SVEA: Body Talk


Fotó forrása: wearebigbeat.com

Végre megérkezett az Ofenbach idei első — valószínűleg majd függőséget okozó — felvétele, a SVEA-val közösen felvett Body Talk, melyben minden megvan ahhoz, hogy az újdonság egy igazi dance-himnusszá váljon: fülledt tempó, fülbemászó dallam, melyhez természetesen egy dögös klip is társul. A vadiúj trackben sem maradhat el mindaz, ami ismertté tette a duót az egész világon, azaz a rá jellemző dallamvilág, a táncra húzós lüktetés, valamint az énekesnő, SVEA egészen elképesztő vokálja. A feltörekvő stockholmi előadóról még biztosan fogunk hallani, hiszen nemrég indult karrierje ellenére már csaknem 100 millió összesített streamet ért el. „Nagyon boldogok vagyunk, hogy együtt dolgozhattunk SVEA-val ezen az újdonságon, imádjuk az energiáját! Alig várjuk, hogy élőben is előadhassuk vele a számot, amely biztosan mindenkit táncra perdít majd” — összegezte az Ofenbach.


Linkin Park: Lost

Vadonatúj dal került elő a Linkin Park archívumából, a 2017-ben elhunyt Chester Bennington hangjával. A Lost című felvétel az idén jubiláló, 2003-ban megjelent Meteora című album időszakát idézi meg, egyúttal előrevetíti a 20. évfordulóra tervezett, új verziójú kiadvány áprilisi érkezését is. A banda rapper/dalszerzője, Mike Shinoda — aki 2018-ban egy teljes, önálló albumot szánt Post Traumatic címmel Chester elvesztésének — így mesélt a felfedezésről: „Ezt a számot megtalálni olyan volt, mintha egy kedvenc, elfeledett fényképet találnánk, és csak a megfelelő pillanatra várt volna, hogy felfedje magát. A rajongók évek óta arra kérnek minket, hogy adjunk ki valamit Chester hangjával, és nagyon örülök, hogy ezt ilyen különleges módon tudjuk megvalósítani.”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..