home 2024. március 04., Kázmér napja
Online előfizetés
Németh Zoltán Aranytoll Életműdíjas
2023.03.16.
LXXVIII. évf. 11. szám
Németh Zoltán Aranytoll Életműdíjas

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége a magyar sajtó napja alkalmából Aranytoll Életműdíjjal tüntette ki Németh Zoltánt, a Magyar Szó nyugalmazott főszerkesztő-helyettesét, aki mellett öt anyaországi újságíró, szerkesztő érdemelte ki a rangos elismerést: Bóta Gábor, Eszéki Erzsébet, Kárpáti János, Szekfű András és Tamás Ervin. Németh Zoltánt több évtizedes kiemelkedő újságírói és szerkesztői tevékenységéért a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete terjesztette fel az elismerésre.

Németh Zoltán, aki mind szakmai felkészültségét, mind emberi nagyságát illetően méltó példakép lehet a felnövekvő generációk számára, több mint négy évtizeden át volt a Magyar Szó napilap munkatársa. Mindig az ember volt számára a legfontosabb, az ember, akivel, akinek, és akiért alkot, és nincs ez másként ma sem – hangzott el a budapesti Sajtóházban megtartott ünnepségen, ahol a díjazottat méltatva egyebek mellett kitértek arra is, hogy munkásságát a hiteles és pontos tájékoztatás iránti elkötelezettsége és mérhetetlen igazságérzete is jelentősen meghatározta.

Németh Zoltánnak sajnos nem állt módjában személyesen átvenni az elismerést, amit Máriás Endre, a Magyar Szó főszerkesztő-helyettese, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöke vett át a nevében. A díjazottnak március 16-án, csütörtökön, 18 órai kezdettel alkalmi ünnepség keretében adják át az Aranytoll Életműdíjat a Magyar Szó Lapkiadó Kft. újvidéki székházának harmadik emeleti tanácstermében. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Forrás: Magyar Szó

Kapcsolódó események
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..