home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Nemes Máté búcsúzott
Tóth Tibor
2021.08.03.
LXXVI. évf. 30. szám
Nemes Máté búcsúzott

Nemes Máté befejezte szereplését a tokiói olimpián, miután a kötöttfogású birkózók 67 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében 4:1-es vereséget szenvedett a német Frank Staeblertől.

A negyeddöntőben a német kikapott az iráni Geraeitől, így eldőlt, hogy a zentai birkózó a vigaszágon sem folytathatja tovább a versenyt. Ugyanebben a súlycsoportban a magyarországi Korpási Bálintot az örmény Karen Aslanyan győzte le, és Korpási számára is véget ért az olimpia, mivel az örmény a negyeddöntőben kikapott az egyiptomi Elsayedtől. A 97 kilósok vigaszágán a magyar Szőke Alex nyert a grúz Melia ellen, és a lengyel Michalikkal mérkőzhet a bronzért. A 87 kg-os súlycsoportban Lőrincz Viktor a kirgiz Azisbekov elleni diadallal kezdett, majd a negyeddöntőben a német Kudlát is legyőzte, és az elődöntőben az egyiptomi Metvallival találkozik. Szintén 87 kilóban a szerb színekben indult Zurabi Datunasvilit az ukrán Belenyuk győzte le. A magyar Lőrincz Tamás ma fél egy körül döntőt vív a 77 kilósok mezőnyében, ellenfele a kirgiz Akzhol Makhmudov lesz. Női 62 kg-ban Sastin Marianna vereséget szenvedett a romániai Incze Krisztinától, és kiesett, miután a sepsiszentgyörgyi birkózó a következő körben alulmaradt a kirgiz Tinybekovával szemben.


Fotó: Szerb Olimpiai Bizottság 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..