home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Nem szálltak el a német esélyek
Tóth Tibor
2022.11.27.
LXXVII. évf. 47. szám
Nem szálltak el a német esélyek

Az E és az F csoportban lejátszották a csoportkör második fordulóját, melynek legnagyobb meglepetését Marokkó okozta, de Costa Rica győzelmére sem sokan számítottak.  

Japán — Costa Rica 0:1

Nagy meglepetésre az első fordulóban Németországot legyőző Japán nem bírt azzal a Costa Ricával, amely az első körben hét gólt kapott Spanyolországtól. Hiába támadta végig a második félidőt Japán, a mezőnyfölény nem járt eredménnyel, a közép-amerikai együttes viszont szórványos támadásai egyikéből, az egyetlen kapura tartó lövésből, Fuller okos csavarásával — melyben alaposan benne volt Gonda kapus is — megszerezte a győzelmet, életben tartva továbbjutási esélyeit. Ez volt Costa Rica első kapura tartó lövése a világbajnokságon.

 

Belgium—Marokkó 0:2

Óriási meglepetés az F csoport második fordulójának első mérkőzésén. A belgák nem túl meggyőzően az első fordulóban még megverték Kanadát, Marokkó ellen azonban már ötlettelen játékuk nem hozott sikert. A végig agresszívabban fellépő, a győzelemért sokkal többet tévő Marokkó a 73. percben Szabiri szabadrúgásával szerezte meg a vezetést. A belga kapus, Courtis is alaposan benne volt a gólban, a szabadrúgás ugyanis a rövid sarokban kötött ki, melyet a kapusnak zárnia kellett volna. A belgák minden erejüket összeszedték, még a sérült Lukakut is becserélték az egyenlítés érdekében, de egy gyors ellentámadás után Abouhlal gyönyörű mozdulattal a léc alá pörgetett, és bebiztosította az afrikai válogatott első győzelmét.

 

Horvátország—Kanada 4:1

Már a 68. másodpercben Davies fejesével (ez volt Kanada első gólja a világbajnokságok történetében) vezetéshez jutottak a juharlevelesek, és ekkor még úgy tűnt, talán egy újabb meglepetés lehet az F csoportban. A horvátok nagyon gyorsan helyrejöttek a kezdeti sokkból, és a félidő végéig előbb Kramarić, majd Livaja góljaival megfordították az állást. A második félidőben a vb-ezüstérmes okosan, taktikusan játszott, és tovább növelte előnyét, miután Kramarić második gólját követően a csereként beállt Majer is a Crvena zvezda kapusának, Borjannak a hálójába talált. Az utolsó körben Marokkó a már kiesett Kanada ellen mérkőzik, a horvát—belga mérkőzésen pedig a másik továbbjutó kérdésére kapunk választ.


Ivan Perišić (Szalai Attila rajza)

 

Spanyolország—Németország 1:1

Nagy csatát hozott a két európai válogatott találkozója, melyen igazságosnak mondható döntetlen született. Mindkét csapatnak megvoltak a saját periódusai, amikor többet birtokolták a labdát ellenfeleiknél, és helyzeteket alakítottak ki a másik kapuja előtt. A vezetést a spanyolok szerezték meg a 61. percben a csereként beállt Morata góljával, aki külsővel talált Neuer hálójába. A németek az egyenlítésre törekedtek, ami a 83. percben sikerült is, amikor a szintén cserejátékos Füllkrug az ötös sarkáról vette be a spanyol kaput. Az utolsó fordulóban még az 1 pontos németek is továbbjuthatnak, ha legyőzik Costa Ricát, Spanyolország pedig a Japán feletti sikerével szerezheti meg a csoportelsőséget.

 

A hétfői program:

Szerbia—Kamerun (11)

Dél-Korea — Ghána (14)

 Brazília—Svájc (17)

 Portugália—Uruguay (20)

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..