home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Nem rezdültek a hálók
Tóth Tibor
2022.07.17.
LXXVII. évf. 28. szám
Nem rezdültek a hálók

Labdarúgás, Szuperliga, 2. forduló

Topolya: TSC–Javor (Ivanjica) 0:0

TSC Aréna, 2000 néző, vezette: Srećković (Kragujevac)

TSC: Ilić, Ćalušić (Tomanović), Stojković, Vukić, Mirčevski (Jovanović), Antonić, Stojić, Stanojev (Ratkov), Kuveljić (Stanojlović), Petrović, Đakovac.

Javor: Vulić, Obradović, Đukić, Nikolić, Gojković (Ivelja), Luković (Campbell), Grabež, Gigić (Maletić), Eliomar (Tanko), Tojčić, Marčić.

A győzelem reményében és az orosz Kuban Krasznodarba szerződött Mihajlo Banjac nélkül fogadta az első fordulóban a Čukarički vendégeként 4:1-es győzelmet aratott TSC, az újonc, az első körben a Partizantól 4:0-s vereséget szenvedett, ivanjicai Javor együttesét.

Az első 45 percben enyhe fölényben volt a TSC, ám a vendégek sem játszottak alárendelt szerepet. A félidő egyes részeiben a fehér mezesek gyors támadásokkal próbálkoztak, melyeket a topolyai védelem már a tizenhatos előtt rendre hárított, míg a hazaiak hol középen, hol szélen igyekeztek megbontani az ivanjicai védelmet. Az első jelentősebb lehetőség a vendégek előtt adódott, amikor a 20. percben Gojković egy gyors támadás végén a hazai kapu mellé tekert. 9 perccel később az északmacedón Mirčevski szabadrúgása szállt fölé, majd a 44. percben ugyanez a játékos volt főszerepben, de egy szép összjáték utáni közeli lövése centiméterekkel kerülte el a hosszúsarkot. 

A második félidőben fokozták a nyomást a hazaiak, a vendégek ritkán jutottak el a TSC tizenhatosáig, a labda főleg az ivanjicai térfélen vándorolt lábról lábra. Az 53. percben Mirčevski szabadrúgása után a félidőben csereként beállt Tomanović fejelt, de a labda a felső kapufán csattant. A Kék Betyárok nagy elánnal űzték kedvenceiket, akik nagy kedvvel játszottak, és a 70. percben újabb gólszerzési lehetőséghez jutottak, ekkor azonban Vukić fejese tévesztett célt. A 80. percben a hazai védelem bizonytalanságát majdnem kihasználták a vendégek, ám a jobb oldalról laposan érkező labdát a jamaicai Campbell nem tudta lekezelni, így joggal foghatta a fejét a Javor vezetőedzője, Igor Bondžulić. A 82. percben kétszer is remekelt a Javor kapusa, Aleksandar Vulić. Előbb Stanojlović hálóba tartó fejesét védte bravúrral, majd Vukić fejesénél is a helyén volt. A mérkőzés végéig még egy Stanojlović—Vulić-párharcot láthatott a közönség, ebből a csatából is a hálóőr került ki győztesen, miután a topolyai játékos közeli, a rövid oldalra tartó lövését hárította magabiztosan. A bírói ráadás utolsó perceiben rezdült a hazai háló, ám a vendégtalálat lesből született, így a mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult.

Az elkövetkező két fordulóban a TSC-re két nehéz vendégszereplés vár, Žarko Lazetić játékosai ugyanis szombaton a Partizan csapatához utaznak, egy hétre rá pedig a niši Radnički vendégei lesznek.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..