home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Nem maradnak árván a törökbecsei árvácskák
Zséli Ágnes
2020.11.10.
LXXV. évf. 45. szám
Nem maradnak árván a törökbecsei árvácskák

Törökbecsén 30 000 árvácskapalántával díszítik a település virágágyásait. A környezetbarát akciót több éve a helyi Komunalac közvállalat végzi. A mostani akciót október közepén kezdték meg, és várhatóan egy hónap alatt fejezik be.

— Már több esztendeje annak, hogy Törökbecsén nemcsak tavasszal és nyáron virágosak a közterületek, hanem egész éven át. Szerintem nagyon fontos, hogy ősszel és télen se legyen kopárság, éppen ezért öröm látni ezeket a kis növényeket — mondta a nyugalmazott Ződi Piroska, aki amikor csak teheti, aranykorú társaival együtt sétál egy nagyot a település központjában.

— Mi, idősebbek, de a fiatalabbak is szeretik a szépet, és remélem, hogy ez a gyönyörű látvány sokáig megmarad. Ha ráérünk, sétálunk egyet, és egyúttal friss levegőt is szívunk — tette hozzá az elhangzottakhoz Babó Ilona.  

Az árvácskapalántákat a helyi Komunalac közvállalat udvarában levő fóliákban nevelték — jegyezte meg Molnár Erika, aki a közvállalat alkalmazottjaként hat éve ezzel foglalkozik. — Miután előkészítettük az árvácskákat, kiszedtük a begóniákat, pedig még azok is szépek voltak, de át kellett adniuk a helyet az újabb növényeknek. Most az árvácskák ideje érkezett el. Vannak lilák, fehérek, sárgák, tarkák, játszunk a színekkel, s ily módon a virágágyás egy tarka szőnyeg látványát nyújtja. Törökbecsén ültetünk a szállodánál, a mozinál, a Tisza-sétányon, az egészségháznál, valamint a központban levő kínai bevásárlóközpontot övező, 400 négyzetméteres ágyásba, de a község többi településéről sem feledkezünk meg.

— Az árvácskák ültetését három éve a községhez tartozó Beodrára, Kumánra, valamint Bocsárra is kiterjesztették — jegyezte meg Sofija Blažin, a Komunalac közvállalat kertészmérnöke. Hozzáfűzte, a legtöbb palánta azonban mégis Törökbecsét díszíti. — A kertecskékből, zöldövezetekből Törökbecsén van a legtöbb, nem feledkezünk meg azonban a községhez tartozó Bocsár központjáról sem, vagy Beodráról, ahol a parkban, a körforgalomnál dolgozunk. Kumán településen ezek a kis virágok a tél folyamán a központban levő szobor környékét, a buszmegállót, a közintézmények kertjét ékesítik majd. Az idén a 30 000 árvácskából 18 000 a törökbecsei, 4000 a kumáni, 6000 a beodrai, valamint 2000 a bocsári közterületekre kerül majd. Az árvácskákat legjobb ősszel ültetni, mivel a palánták ilyenkor még zsengék, a tél folyamán viszont megerősödnek. A virágok nem fagynak el, ezért is döntöttünk e mellett a fajta mellett. Az akció befejezésével egy kicsit késni fogunk, mivel tervbe vették az optikai kábel talajba helyezését. Az idén mindannyian szembesültünk a járvánnyal, reméljük azonban, hogy a megmozdulásunknak köszönhetően kisvárosunk szebb lesz, és a község lakosai a színes virágokkal tündöklő kertek láttán egy kissé megfeledkeznek a gondokról, bajokról.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..