home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Nem fogadták el a földrendelet eltörlését
VARJÚ Sára
2013.06.26.
LXVIII. évf. 26. szám

Majdnem egyórás késéssel kezdődött a városi képviselő-testület ülése, s a képviselők tizenegy napirendi pontot vitattak meg

Első napirendi pontként elfogadták a város tavalyi egységesített zárszámadását. A független könyvvizsgáló jelentése szerint a város jól gazdálkodott 2012-ben, és semmilyen szabályt nem sértett meg. Kezdeményezték a díszpolgári címmel kapcsolatos napirendi pont levételét. A felszólalások során kiderült: a képviselők többsége támogatja, hogy Radomir Konstantinovićnak posztumusz ítéljék oda a díszpolgári címet, Naco Zelić munkásságát azonban kételyek övezik. A vita a több éve fennálló bunyevác, illetve horvát nemzeti kisebbségek identitásával kapcsolatos feszültség miatt alakult ki, de a képviselők megkérdőjelezték az elismerések odaítélését végző bizottság döntésének kritériumait is. Megszavazták ugyan a napirendi pont maradását, de végül nem fogadták el a döntést.

A Lista Szerbiáért párt javaslatára lekerült napirendről a képviselő-testület egyik legfontosabb napirendi pontja, az egyházak és vallási közösségek számára használatra adott állami földterületekről szóló rendelkezés hatályon kívül helyezése. Véleményük szerint sok a hiányosság a rendelkezésben, ezért a tanácsnokok a javaslatot 34 támogató, 13 ellen- és 6 tartózkodó szavazattal vették le a napirendről.

A Pro Urbe díj odaítélésére tett javaslatot elfogadták a képviselők, díjat kap: Petz Galler Marika, Pece Mihály, Tilly Róbert és a szabadkai Népszínház kiemelkedő tevékenységéért. Az ülésen Dragan Trklját nevezték ki a Városrendezési Intézet megbízott igazgatójává, Nešo Radulovićot a Palics—Ludas Közvállalat megbízott igazgatójává és Fazekas Tibort a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat megbízott igazgatójává.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..