home 2024. július 14., Örs napja
Online előfizetés
Nem csak helyszín — közösségi tér
Miskolci Krisztina
2024.06.21.
LXXIX. évf. 25. szám
Nem csak helyszín — közösségi tér

Évadzáró gálaműsort tartottak a Palics Magyar Művelődési Egyesület szakosztályai. A fellépők színes összeállítással örvendeztették meg a közönséget. Az ünnepség megkezdése előtt megtartották a Sport és szecesszió rajzpályázat díjátadóját.

A rajzpályázatot a Vermes Lajos-napok keretében hirdette meg a Procult Egyesület, a Palics MME és Palics Helyi Közössége. A megmérettetés első helyezettjei a következő óvodások és általános iskolások lettek: Sebők Csáki Johanna (Mi Örömünk Iskoláskor Előtti Intézmény, Szabadka), Rizsányi Noémi (Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka), Pfeifer Lara (Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka), Rajda Adél Minka (Miroslav Antić Általános Iskola, Palics). Második helyezettek: Bosznai Noémi (Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka), Vermes Viktor (Miroslav Antić Általános Iskola, Palics), Lapu Petra (Petőfi Sándor Általános Iskola, Hajdújárás), Somogyi Dorka (Lifka Sándor ME Rajzműhely, Hajdújárás). Harmadik helyezettek: Gábor Mia (Miroslav Antić Általános Iskola, Palics), Rózsa Isidora (Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola), Csizmadia Fanni (Lifka Sándor ME Rajzműhely, Hajdújárás).

Az előadás első bemutatkozója vajdasági dalcsokorral a Szederinda népdalkör volt, mely a Gerzanics Magdolna nemzetközi népdaltalálkozón arany minősítést ért el. Utána következett a Tipegők tánccsoport, az apróságoknak a táncművészet felé tett első lépéseit csodálhattuk meg. A tíz éve fennálló Palicsi Színjátszó Grund gyermekformációja ezúttal a Kire ütött ez a gyerek című darabbal készült. A színjáték szórakoztatóan mutatott görbe tükröt a szülőknek, ráirányítva a figyelmet a generációk közötti különbségekre. Nem mellesleg az idén ez a csapat nyerte el a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Gyémántdiploma minősítését, és Vajdaságban ez az első csoport, amelynek ez sikerült. Nagy tapsot kapott a palicsi kiskórus is, mely a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn arany minősítést szerzett, és sok más rendezvényen is öregbíti az egyesület hírnevét. Dinamikus koreográfiát mutatott be a Sziporka táncegyüttes, mely felpezsdítette a hangulatot, a gálaműsort pedig az ismét színpadra lépő Szederinda népdalkör zárta, a Durindón előadott dalcsokorral. A nap folyamán az Orchidea kézimunkacsoport kiállításában is gyönyörködhetett a közönség.

A szervezők kiemelték, az egyesület csak akkor működik jól, ha közösségi összefogással munkálkodik. Szeretnék, ha ez az épület, a Palicsi Magyar Művelődési Központ nemcsak helyszínként, hanem valódi közösségi térként, otthonként is funkcionálna. Köszönetet mondtak a gyerekeknek, szülőknek, akik részt vesznek a programokban, nem utolsósorban pedig a szakosztályok vezetőinek, akik állhatatos munkájukkal próbálnak tenni a közösségért. A műsorban fellépő szakosztályok vezetői Brezovszki Eszter (Szederinda), Baranyi Annamária (Tipegők), Kalmár Zsuzsa és Mezei Zoltán (Grund), Hardi Klemm Katalin (kiskórus), Brezovszki Tamara és Ledenyák Lea (Sziporka), Kosányi Valéria (kézimunkacsoport)voltak, de természetesen dicséret jár azoknak is, akik nem vettek részt az évadzáróban. Emellett köszönet illeti Lőkös Szilárdot, aki a központ operatív, mindennapi működését könnyíti meg, Dobó Mártát, Nágel Jánost, Bognár Tibort és Müller Zoltánt, akik folyamatosan jelen vannak, és segítik a központ munkáját.
A műsorszámok után a közönség szeretetasztal mellett beszélhette meg a sikeres évadzárót.

Fényképezte: Miskolci Krisztina

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..