home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Négymillió beoltott Magyarországon
MTI
2021.05.04.
LXXVI. évf. 17. szám
Négymillió beoltott Magyarországon

Az újraoltottak száma meghaladja a kétmilliót. A legfrissebb koronavírus-számokat is közölték.

Magyarországon újabb 1219 személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és meghalt 106, többségében idős, krónikus beteg. Kórházban 4872 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 572-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány kezdete óta 784 111-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek jelenleg 228 002-en vannak. Az elhunytak száma 27 908-ra, a gyógyultaké 528 201-re emelkedett. Hatósági házi karanténban 27 386-an vannak.

Meghaladta a négymilliót a beoltottak száma, eddig összesen 4 073 149 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 077 160-an már a második adag vakcinát is megkapták.

Dr. Müller Cecília, Magyarország tiszti főorvosa kiemelte, már 16 és 18 év közötti fiatalok is regisztrálhatnak a védőoltásra. Fontos újdonság még, hogy keddtől a Magyarországon élő külföldi személyek oltása is megkezdődik.

Dr. Müller Cecília, országos tiszti főorvos, Magyarország: „Megnyílik a lehetőség várhatóan a TAJ-szám nélküli Magyarországon élő külföldiek számára is. Járványügyi szempontból ez egy rendkívül fontos dolog, és egy újabb lépés előre, hiszen ezek a külföldi társaink itt élnek, Magyarországon, ezek a személyek velünk együtt élnek, és járványügyi szempontból természetesen éppen ugyanolyan elbírálás alá esnek, mint a magyar állampolgárok.”

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..