home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Negyedszer találkoztak
k.o.                                                                            
2009.11.11.
LXIV. évf. 45. szám
Negyedszer találkoztak

A verseny hangulata2009. október 31-én tartották meg Bácsfeketehegyen a IV. Záporka vers- és prózamondó találkozót a tanulásban és fejlődésben akadályozott gyerekek és fiatalok részére a helybeli Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Feketics...

A verseny hangulata

2009. október 31-én tartották meg Bácsfeketehegyen a IV. Záporka vers- és prózamondó találkozót a tanulásban és fejlődésben akadályozott gyerekek és fiatalok részére a helybeli Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Feketics ME szervezésében. A találkozón -- a helybelieken kívül -- ötvenhét résztvevő jelent meg Szabadkáról, Zentáról, Magyarkanizsáról, Adáról, Óbecséről, Szanttamásról, Kishegyesről, Temerinből.
A szervezők nevében a vendégeket és kísérő pedagógusaikat Pál Ágnes, Hajvert Ákos, majd Papp Julianna köszöntötte.
A megnyitóünnepségen az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói közreműködtek.
A versenyzők teljesítményét Barta Júlia óvónő, valamint Dudás Zita és Jelacsics Sutus Ágota logopédusok-gyógypedagógusok bírálták el. A versenyzők három korosztályban vetélkedhettek, ezen belül pedig -- fogyatékosságuk jellege alapján -- két csoportba, a Napraforgó és a Szivárvány csoportba tömörülve léphettek színre. A házigazda szerepében Szombati Dorottya, Tamás Krisztina, Kasza Zsanett és Papp Boglárka tüsténkedett egész nap a vendégek körül.
A versmondás mellett a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a résztvevők szórakoztatására is. Bagaméry Orsolya és Fekete Ágnes kitűnően összeválogatott drámapedagógiai játékokkal kötötték le a fiatalok figyelmét, de sokan bekapcsolódtak a rögtönzött kézműves-foglalkozások műhelyébe is képeslapokat és egyéb, hazavihető emléktárgyakat készítve.
A délutáni gálaműsoron és díjosztó ünnepségen a bírálóbizottság értékelése után a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola speciális tagozatú tanulói léptek fel. Irodalmi műsorukat tanítójuk, Hajvert Ákos rendezte.
A díjazottak: 
7--11 évesek korosztálya
Szivárvány csoport: 1. Mészáros Szanella, (Óbecse), 2. Jovanovics Izabella (Kishegyes), 3. Goda Krisztián (Kishegyes).
Napraforgó csoport: 1. Pénzes Julianna (Óbecse).      
12--15 évesek korosztálya
Szivárvány csoport: 1. Lengyel Albert (Szabadka), 2. Jovanovity Lazo (Kishegyes), 3. Zelenka Daniella (Kishegyes).
Napraforgó csoport: 1. Kovács Adrián (Temerin), 2. Kelemen Krisztina (Bácsfeketehegy).
15--30 évesek
Szivárvány csoport: 1. Barna Heléna (Szabadka), 2. Bárány Tihomir (Szabadka).
Napraforgó csoport: 1. Engi Lívia (Magyarkanizsa), 2. Ágoston Ferenc (Zenta) és Vásár Róbert (Magyarkanizsa), 3. Hegedűs Gabriella (Magyarkanizsa).
Továbbjutók Kiskörösre (akik az ottani, országos szintű vetélkedőn képviselhetik a Vajdaságot): Mézsáros Szanella (Óbecse), Fehér Dániel (Temerin) és Barna  Heléna (Szabadka).           

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..