home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Negyed évezredes jubileum előtt a kúlai katolikus templom
Pannon RTV
2021.04.22.
LXXVI. évf. 16. szám
Negyed évezredes jubileum előtt a kúlai katolikus templom

Egy különleges festményt is lelepleznek és felszentelnek.

Negyed évezredes jubileumát ünnepli szombaton a kúlai Szent György katolikus plébániatemplom. Az elmúlt másfél évtizedben munkálatok sora követte egymást: javították a külső és belső vakolat, a tornyot és a bádogtetőt, újították a szigetelést, beszerelték a padlófűtést. A templom udvarában álló Szentháromság szobrot is tatarozták. A legutóbbi nagyobb befektetés az új, kovácsoltvas kerítés felállítása volt, valamint a parókia épületét is renoválták.

A szombati évforduló és búcsú alkalmával egy új festményt is lelepleznek és felszentelnek, amely az utolsó vacsorát ábrázolja, de az apostolok helyett Jézus társaságában 17 vajdasági pap és 2 szerzetes látható, akiket a második világháború alatt és után meghurcoltak. A festmény két fiatal helyi művész, Prekrajac Petra és Ella alkotása.

Fotó: Facebook 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..