home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Négy ország sakkozói a VI. Ádám György Emlékversenyen Budapesten
Vadlövő László
2021.11.12.
LXXVI. évf. 45. szám
Négy ország sakkozói a VI. Ádám György Emlékversenyen Budapesten

Hatodik alkalommal rendezték meg az Ádám György Emlékversenyt Budapesten. Az eseménynek ezúttal is a Chesscom Hotel adott helyet. A rendezvényen négy ország sakkozói vettek részt. A koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt az idén a szabadkai székhelyű Aragóniai Beatrix Sakk-klub tagjai Rózsa Zsombor vezetésével nem tudtak megjelenni az emlékversenyen, így csak a mitrovicai Sirmium Sakk-klub diákjai vettek részt a magyar fővárosban megrendezett eseményen. A szerbiai versenyzők utaztatását ezúttal is Vadlövő László, a Gárdos Civil Egyesület elnöke intézte.

A Budapesten megrendezett VI. Ádám György Emlékversenyen 8 csapat 36 játékosa vett részt négy országból. Szlovákiából a Liptovska Sachova Skola és a TJ Slavia Caissa Cadca, Lengyelországból az UKS Pionier Jastrzebie Zdroj, Szerbiából a Šahovski Klub Sirmium, Magyarországról pedig a Barcza GSC, a Morihana-Pénzügyőr SE, a Sárkány DSE és a TFSE tagjai érkeztek a Chesscom Hotelbe. A négynapos eseményre gazdag programmal várták a szervezők a játékosokat és kísérőiket. A sakk mellett más, kiegészítő sportolási lehetőségekkel is kedveskedtek a vendégeknek, akik a golfban, a dartsban, a lövészetben és a blitz sakkversenyben is kipróbálhatták magukat, emellett koncerten is részt vehettek, valamint közösségépítést célzó kapcsolatépítési esteket is tartottak.

A fő program azonban természetesen a hétfordulós sakkcsapatverseny volt. A mitrovicai Sirmium Sakk-klubból Damir Barčić, Filip Nestorović, Mihajlo Vasić és Sara Barčić utazott Budapestre. A diákokat Amir Barčić vezette. Vadlövő László, a belgrádi székhelyű Gárdos Civil Egyesület elnöke már évek óta részt vesz különféle sakkversenyek megszervezésében, különös hangsúlyt helyezve a határon átnyúló együttműködésre és kapcsolattartásra, így ezúttal is neki köszönhetik a szerbiai diákok a budapesti versenyen és kiránduláson való részvételt.

A VI. Ádám György Emlékversenyt a Barcza Gedeon SC rendezte, melynek elnöke Grimm György, alelnöke pedig Jakobetz László. Az esemény társrendezője a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC), Simon Gábor igazgatóval az élén. A sakkverseny a Visegrad Fund pályázatból valósult meg, további magyarországi támogatói pedig a Magyar Sakkszövetség, a Kőbányai Sportszövetség, a Kőbányai Önkormányzat, a Kispesti Önkormányzat, az OTP Bank, a Sakkmed Bt., a Hotel Chesscom és a Bujdosó Székely Étterem voltak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..